Clicky


Meisje (3) aangereden in Amsterdam, 89-jarige doorgereden automobilist aangehouden

Meisje (3) aangereden in Amsterdam, 89-jarige doorgereden automobilist aangehouden
30-11-2022 15:17 | Ongevallen | auteur Redactie

AMSTERDAM - De automobilist die woensdagmorgen op de Maasstraat in Amsterdam een driejarig meisje heeft aangereden en gewond achterliet is aangehouden, meldt de politie. De politie kon kort na de aanrijding een 89-jarige vrouw uit Amsterdam aangehouden op verdenking van verlaten plaats ongeval.

Rond 11.00 uur stak het meisje met een loopfietsje het zebrapad over toen zij door de automobiliste werd geraakt. Omstanders alarmeerden direct de hulpdiensten. Het ambulancepersoneel richtte zich op de peuter en nam het meisje en haar moeder mee naar het ziekenhuis. Wat de verwondingen van het kindje zijn, is nog onbekend.

De aanwezige politie ging op zoek naar de bestuurder. Op de Beethovenstraat troffen de agenten de auto met automobilist aan. De bestuurster werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Op het bureau werd gekeken of zij onder invloed van verdovende middelen verkeerde, dit was het niet geval. Het rijbewijs van de Amsterdamse is wel ingevorderd.

De politie doet onderzoek naar de toedracht van de aanrijding en heeft al met veel omstanders gesproken. Maar komt alsnog graag in contact met getuigen die zich nog niet gemeld hebben.