Clicky

 
Transport Online - Celstraf voor betrokkenheid bij geweld tussen drillrapgroepen op Scheveningse Pier

Celstraf voor betrokkenheid bij geweld tussen drillrapgroepen op Scheveningse Pier

Celstraf voor betrokkenheid bij geweld tussen drillrapgroepen op Scheveningse Pier
30-11-2022 14:58 | Misdaad | auteur Redactie

DEN HAAG - De rechtbank Den Haag heeft woensdag een 22-jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf van 36 maanden voor vuurwapenbezit en opruiing. Hij was betrokken bij het incident op 10 augustus 2020 op de Scheveningse Pier, waar een gewelddadige ontmoeting plaatsvond tussen twee drillrapgroepen. Hierbij werd een lid van een van de drillrapgroepen doodgestoken. Eerder zijn twee andere leden van de groep waartoe de verdachte behoort veroordeeld tot elf jaar gevangenisstraf.

De 22-jarige man werd ervan verdacht dat hij geprobeerd heeft om datzelfde slachtoffer dood te schieten. De officier van justitie had daarom negen jaar gevangenisstraf geëist. De rechtbank spreekt hem echter vrij van poging tot doodslag, omdat uit het dossier niet blijkt dat hij de trekker van zijn vuurwapen heeft overgehaald. Wel krijgt hij een relatief hoge straf voor vuurwapenbezit en opruiing, omdat het incident de rechtsorde heeft geschokt en omdat de opruiing uiteindelijk dodelijke gevolgen heeft gehad.

De nabestaanden hebben om schadevergoeding verzocht. Tegen de twee mededaders is die vordering eerder toegewezen. De rechtbank verklaart de vordering in deze zaak niet ontvankelijk omdat de opruiing door de verdachte te ver af staat van het steken door de mededaders.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,000
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden