Clicky


Vijftigste Scania voor Roelofs Transport

Vijftigste Scania voor Roelofs Transport
30-11-2022 12:07 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

WIJCHEN - Roelofs Transport uit Wijchen heeft vorige week op bijzondere wijze een Scania R450 in ontvangst genomen. De 4x2 trekker is maar liefst de vijftigste Scania die de Italië specialist in gebruik neemt en de eerste truck uit het wagenpark die voorzien is van de nieuwe branding van het familiebedrijf. Directeur eigenaar Hans Roelofs, voor wie de feestelijke aflevering tot het laatste moment een verrassing was, kan zich geen beter merk voorstellen. “Scania is wat mij betreft het beste van het beste.”

kocht in 1991 zijn eerste truck waarmee hij op 25-jarige leeftijd zijn eigen transportbedrijf begon. Op dat moment had hij niet gedacht dat hij ruim dertig jaar later nummer vijftig in ontvangst zou nemen. “Ik ben een echte Scania man. Het zijn ontzettend luxe trucks en het brandstofverbruik is super", zegt hij. Het is dan ook niet toevallig dat zijn wagenpark in de afgelopen vijfentwintig jaar met gemiddeld één Scania per jaar is gegroeid.

Zeer rijk uitgerust

Zoals we van Roelofs Transport gewend zijn, is ook de vijftigste Scania zeer rijk uitgerust en van alle gemakken voorzien. “We hebben alle mogelijke opties aangevinkt", zegt Roelofs lachend. “Met zo veel luxe en leefruimte kun je je als chauffeur geen betere auto wensen.” De R-slaapcabine met hoog dak wordt ingezet voor binnenlands transport en het vervoeren van trailers naar de Oostenrijkse en Zwitserse grens, die daar door collega’s overgenomen worden om verder naar Italië te rijden.

Meest menselijke transporteur

Extra bijzonder is de nieuwe huisstijl, die op de Scania megatrekker prijkt. Dochter Lianne Roelofs, die sinds een jaar in het bedrijf werkt, vertelt dat Roelofs Transport een professionaliseringslag doormaakt en het om die reden tijd is voor een nieuwe branding. “Mijn zus, die onlangs de opleiding Multimedia Design afgeronde, heeft echt iets moois neergezet. Het past volledig bij onze positionering als meest menselijke transporteur van Nederland.”

“De klanten waarvoor we rijden waarderen onze betrokkenheid en toegankelijkheid,” vult haar vader aan. “We zijn gespecialiseerd in ladingen die extra aandacht nodig hebben en zetten alles op alles om de gemaakte afspraken na te komen.” Zowel de aflevering van de vijftigste Scania als de presentatie van de nieuwe huisstijl waren voor Hans Roelofs tot het laatste moment een verrassing. Personeel, klanten én leveranciers waren zaterdag 26 november getuige van de feestelijke onthulling.

Italië specialist

Roelofs Transport, een gevestigde naam in de transportsector, vervoert uiteenlopende goederen van en naar Italië, tot en met Sicilië aan toe. Het huidige wagenpark bestaat uit 35 trucks, waarvan het overgrote deel Scania. Roelofs is al 30 jaar klant bij Scania Nijmegen, die volgens de ondernemer altijd voor zijn bedrijf klaar staat. Om de eerste stappen te zetten in verduurzaming, investeerde Roelofs afgelopen jaren in vijf LNG-trucks, maar wordt nu hard geraakt door de extreem hoge gasprijzen. Ondanks deze en andere uitdagingen, ziet hij de toekomst van het familiebedrijf positief tegemoet en zet met de nieuwste generatie boordcomputers en een nieuw TMS-systeem vol in op automatisering.