Clicky

 
Transport Online - Onvoldoende ladingzekering en defecte remschijven, transport stilgelegd [+foto's]

Onvoldoende ladingzekering en defecte remschijven, transport stilgelegd

Onvoldoende ladingzekering en defecte remschijven, transport stilgelegd [+foto's]
30-11-2022 11:26 | Overtredingen | auteur Redactie

DEESEN - Dinsdag 29 november controleerde de Duitse politie rond 16:00 uur een trekker met oplegger van een Oost-Europees transportbedrijf op de Duitse A3.

Een blik op de vrachtdocumenten leerde dat de chauffeur bijna 24 ton staalplaten had geladen, die vanuit Nederland vervoerd zouden worden naar een ontvanger in Zuid-Duitsland.

Pech voor de chauffeur dat niet alleen de vrachtdocumenten maar ook de lading werd gecontroleerd. Conclusie: De stalen platen waren vastgezet met slechts tien spanbanden en het antislipmateriaal was verkeerd gebruikt. Verder waren er grote ruimtes tussen de lading en ontbrak het aan een vormsluitende belading in de rijrichting. Een vormsluitende ladingzekering tegen wegglijden kan worden gerealiseerd door de lading vlak en zonder openingen in verbinding met de voorwand en de zijwanden van het voertuig te laden.

De lading was in dit geval dus meer dan onvoldoende vastgezet. Door de slechte zekering van de lading bestond er een constant risico dat de lading tijdens het remmen of uitwijkmanoeuvres zou zijn weggegleden en mogelijk door het kopschot of de zijwand van de trailer zou zijn geslagen en op de weg zou zijn gevallen met aanzienlijke gevaren voor de overige weggebruikers.

Naast de onvoldoende ladingzekering bleek dat op alle drie de assen van de oplegger de remschijven defect waren en er zelfs scheuren werden aangetroffen.

De chauffeur kreeg ter plaatse een verbod om verder te rijden. Pas nadat de remmen van de oplegger vakkundig zijn gerepareerd en de lading goed is vastgezet, mag hij de rit voortzetten.

Het Oost-Europese transportbedrijf en de chauffeur wachten flinke boetes, meldt de Duitse politie woensdag.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,000
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden