Clicky

 
Transport Online - Oliver Richter, 'vader van CHEP', vereerd in de Logistics Hall of Fame

Oliver Richter, 'vader van CHEP', vereerd in de Logistics Hall of Fame

Oliver Richter, 'vader van CHEP', vereerd in de Logistics Hall of Fame
30-11-2022 11:07 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

MECHELEN - Oliver Richter wordt vereeuwigd in de Logistics Hall of Fame als drijvende kracht achter CHEP en vooral als pioneer van palletpooling. De ‘vader van CHEP’ introduceerde wereldwijd het circulaire en duurzame gebruik van pallets in een gesloten poolingsysteem. Met deze bijzondere plaats volgt Richter daarmee grote namen op zoals Henry Ford (Ford Motor Company), Jeff Bezos (Amazon.com) en Gottlieb Daimler (voorloper Mercedes-Benz Group).

Prijsuitreiking palletpioniers

De Australische Oliver Richter (1920 – 2014) wordt vandaag erkend als de grondlegger van het circulaire deel- en hergebruikmodel voor ladingdragers, ook wel “palletpooling” genaamd.

Marc Michielsen, benoemd als eerste Operationeel Directeur van CHEP Benelux in 1978, Kai Derda, Country General Manager van CHEP Duitsland, en Volker Sdunzig, Senior Vice-President van CHEP Centraal- en Oost-Europa namen de prijs in ontvangst in zijn en CHEP’s naam tijdens een galareceptie in het iconische warenhuis KaDeWe in Berlijn. Oliver Richter werd verkozen door een 60-koppige jury waaronder journalisten, politici, wetenschappers, verenigingen en vertegenwoordigers van de logistieke sector.

"Deel uitmaken van de Logistics Hall of Fame is een grote eer voor CHEP, en zou dat zeker zijn geweest voor Richter. Dankzij zijn visie kon CHEP zijn inherent duurzame logistieke supply chain-model uitrollen", aldus Volker Sdunzig, Senior Vice-President van CHEP Centraal- en Oost-Europa.

Logistics Hall of Fame

Sinds 2003 zet de Logistics Hall of Fame logistieke leiders in de kijker die uitzonderlijke prestaties neergezet hebben voor de ontwikkeling van logistiek en supplychainmanagement. Daarnaast brengt de organisatie zowel het prestatievermogen van de logistiek, als het belang ervan voor maatschappelijke ontwikkeling onder de aandacht. Dat komt het imago van de hele logistieke sector ten goede.

Bezieler van CHEP’s globale visie op duurzaamheid

Hoewel de vraag wie de "pallet" heeft uitgevonden niet eenduidig kan worden beantwoord, was Richter ongetwijfeld de drijvende kracht achter de ontwikkeling van de pallet tot een geoptimaliseerde, betrouwbare en duurzame logistieke oplossing voor het groeiende aantal vervoerde goederen. In de jaren 60 ontdekte Richter, toen handelsmanager bij Brambles, het moederbedrijf van CHEP, het potentieel van een gesloten huurpool voor logistieke ladingdragers. Hij lanceerde toen wat nu wereldwijd wordt beschouwd als een van de meest duurzame en efficiënte logistieke modellen. Richter was ook betrokken bij de oprichting van CHEP Benelux, volgend jaar 45 jaar geleden.

Dankzij Richter maakte het circulaire CHEP-poolingmodel het voor het eerst mogelijk om pallets, kratten en containers beschikbaar te stellen voor gedeeld (her)gebruik, waardoor klanten niet langer hoefden te investeren in hun eigen voorraad en die te onderhouden, waardoor de hoeveelheid afval aanzienlijk werd verminderd.

Zestig jaar later staat Richters visie van een zuiver circulair verpakkings- en logistiek model centraal in de ambitie van CHEP om de netto-nul-doelstellingen te bereiken. Richter was op die manier de bedenker, bezieler en visionair van het duurzame poolingmodel en al zijn mogelijkheden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden