Clicky

 
Transport Online - Airbus en Renault gaan samenwerken op gebied van elektrificatie

Airbus en Renault gaan samenwerken op gebied van elektrificatie

Airbus en Renault gaan samenwerken op gebied van elektrificatie
30-11-2022 10:03 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP

TOULOUSE - [update 13:30 uur] Vliegtuigproducent Airbus en autoconcern Renault gaan samenwerken op het gebied van onderzoek naar en ontwikkeling van elektrificatie. De bedrijven hopen door de krachtenbundeling sneller tot praktische oplossingen te komen, maakten de bedrijven in een verklaring bekend.

De samenwerking moet Airbus onder andere helpen bij de ontwikkeling van technologieën voor toekomstige hybride vliegtuigen. De Europese vliegtuigproducent zal daar tijdens zijn Airbus Summit die donderdag en vrijdag wordt gehouden meer over bekendmaken.

Als onderdeel van de samenwerking bundelen technische teams van Airbus en Renault hun krachten voor de ontwikkeling van technologieën voor energieopslag. Volgens de bedrijven is dit de grootste uitdaging voor elektrische voertuigen. Zeker als ze een langere afstand moeten afleggen. Ook is het verlagen van het gewicht van batterijen een speerpunt. Er wordt ook gekeken naar de volledige levenscyclus van toekomstige batterijen, van productie tot recycling. Financiële details over de samenwerking gaven de bedrijven niet.

Ondertussen werkt Airbus ook samen met het Finse Neste om het gebruik van duurzame brandstoffen (SAF) te bevorderen. Neste verwerkt onder andere afval- en reststoffen en innovatieve materialen tot hernieuwbare brandstoffen en duurzame grondstoffen voor plastics en andere materialen. De bedrijven willen met de samenwerking de uitstoot van broeikasgassen in de luchtvaart verminderen.

Neste en Airbus stellen dat het opvoeren van de SAF-productie een van de grootste uitdagingen is om het gebruik ervan te versnellen. De nadruk van de samenwerking zal liggen op de technische ontwikkeling van SAF, het goedkeuren van de brandstof en testen van huidige en toekomstige productietechnologieën. Ook willen de bedrijven onderzoeken hoe 100 procent gebruik van SAF mogelijk kan worden gemaakt. Momenteel worden namelijk nog kleine hoeveelheden SAF bijgemengd.

Foto's

 • Hendrik Kelholt
  Hendrik Kelholt
 • Van Dodewaard
  Van Dodewaard
 • J.Roeland
  VAN DEN BOSCH
 • J.Roeland
  OTTEN
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,000
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden