Clicky

 
Transport Online - Afgevaardigden Qatar met eigen armband om naast minister Helder

Afgevaardigden Qatar met eigen armband om naast minister Helder

Afgevaardigden Qatar met eigen armband om naast minister Helder
29-11-2022 19:17 | Sport | auteur ANP

AL KHOR - Twee Qatarese afgevaardigden hebben op het WK in het stadion naast sportminister Conny Helder een eigen armband omgedaan tijdens de wedstrijd tussen Oranje en Qatar. Volgens de NOS betuigden ze daarmee steun voor de Palestijnse zaak. Het motief van de armband komt overeen met traditionele patronen op Palestijnse sjaals, zogenoemde keffiyeh-sjaals.

Op beelden van de NOS is te zien dat een Qatarees die rechts naast Helder zit opzichtig een armband omdoet, vlak voor het WK-duel. Tijdens het spelen van het volkslied draagt de Qatarese afgevaardigde links van Helder eenzelfde band.

Helder droeg zelf een OneLove-speldje op de tribune als teken voor gelijkheid en verbinding. Daarvoor was gekozen nadat er over de OneLove-band veel te doen was geweest. Zo mogen spelers de armband van de FIFA niet dragen op het veld. Helder liet voor de wedstrijd weten dat ze aan FIFA-voorzitter Gianni Infantino daarover haar teleurstelling had overgebracht.

Tijdens de wedstrijd werd in het publiek ook nog een meterslange Palestijnse vlag op de tribune uitgevouwen met daarop de tekst 'Free Palestine'.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,005
Diesel1,957

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden