Container met giftige concentratie onderschept

Container met giftige concentratie onderschept
17-04-2008 10:07 | Gevaarlijke Stoffen | auteur de redactie
GORINCHEM - De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft in samenwerking met de Waterpolitie van het KLPD woensdag 16 april 2008 tijdens een controle op gevaarlijke stoffen op de rijksweg A15 ter hoogte van Gorinchem een container met een giftige en kankerverwekkende concentratie onderschept. Na meting bleek dat er meer dan 300 ppm kankerverwekkend tolueen in de container aanwezig was. Tegen de afzender, een Ierse onderneming, is proces-verbaal opgemaakt voor het ondeugdelijk stuwen van de lading.

De trekker en oplegger, geladen met een 40” container, werd op het terrein van Rijkswaterstaat aan een controle onderworpen. De container was opgepikt in de haven van Rotterdam en onderweg naar Duitsland. Uit de documenten bleek dat de container was geladen met chemisch afval, bestemd voor vernietiging. De container was voorzien van de etiketten 4.1 en 6.1 (brandbaar en giftig). De medewerkers van de Verkeerspolitie, unit Transport en Milieucontrole, stelden met meetapparatuur in het inwendige van de container een gasconcentratie vast van meer dan 125 ppm.

Op verzoek van de Verkeerspolitie assisteerden specialisten van Waterpolitie (gasteam) met geavanceerde meetmiddelen en gasmaskers met persluchtapparatuur. Nadat de container was doorgemeten en een concentratie van meer dan 300 ppm kankerverwekkend tolueen was vastgesteld is de container met inachtneming van de veiligheidsvoorschriften geopend.

Diverse vaten, geladen met gevaarlijke stoffen, lagen schots en scheef door de container. Verschillende verpakkingen waren drijfnat. In overleg met de vervoerder heeft een salvagebedrijf de container ter plaatse gelost. De lekke vaten zijn in bergingsverpakkingen herverpakt en de stuwage is in orde gemaakt.

De chauffeur uit Leerdam, werkzaam voor een Rotterdams transportbedrijf, was erg blij dat hij de deuren van de container niet zelf had geopend.

(c)Transport Online


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden