Clicky

 
Transport Online - Veroordeelde mensenhandelaar opgepakt in Roemenië

Veroordeelde mensenhandelaar opgepakt in Roemenië

Veroordeelde mensenhandelaar opgepakt in Roemenië
29-11-2022 14:07 | Buitenland | auteur Redactie

De Roemeense politie heeft een 40-jarige man opgepakt die op 21 november door de rechtbank Gelderland werd veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf voor mensenhandel. De man werd aangehouden op verzoek van het Nederlandse Openbaar Ministerie. Hiervoor was een Europees aanhoudingsbevel (EAB) uitgegaan en was de verdachte gesignaleerd.

De man is veroordeeld voor mensenhandel: hij dwong Roemeense en Moldavische vrouwen in de prostitutie en verrijkte zichzelf met inkomsten uit dat prostitutiewerk. Dat ging gepaard met ernstige gevallen van verkrachting, geweld en beperkingen van de persoonlijke vrijheid. “Een waar schrikbewind, waarbij geweld en bedreigingen aan de orde van de dag waren”, aldus de officier van justitie tijdens de zitting die heeft geleid tot de veroordeling van vorige week.

Daarnaast is hij veroordeeld voor mensensmokkel, bedreigingen, mishandeling en wederrechtelijke vrijheidsberoving.

Het Openbaar Ministerie kan beslissen om een EAB uit te doen gaan wanneer een opgelegde straf hoger is dan vier maanden. Gelet op de ernst van de feiten heeft het OM onmiddellijk de veroordeelde laten signaleren. De man werd maandag gearresteerd bij de grensovergang tussen Hongarije en Roemenië.

Wanneer hij naar Nederland wordt overgebracht is nog niet bekend. Na de aanhouding volgt de overleveringsprocedure: de veroordeelde kan kiezen voor een verkorte overleveringsprocedure, dan vindt de overlevering zonder tussenkomst van de rechter plaats. Verzet hij zich, dan buigt de rechter in Roemenië zich over de overlevering.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,000
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden