Clicky

 
Transport Online - Man die gevaarlijke stoffen zei te hebben op Schiphol aangehouden [+foto]

Man die gevaarlijke stoffen zei te hebben op Schiphol aangehouden

Man die gevaarlijke stoffen zei te hebben op Schiphol aangehouden [+foto]
29-11-2022 13:54 | Incidenten | auteur ANP

SCHIPHOL - [update 14:53 uur] De man die op Schiphol zei gevaarlijke stoffen te hebben, is een 55-jarige man. Hij is aangehouden voor bedreiging. Dat heeft de marechaussee dinsdag bekendgemaakt. Het onderzoek in de zaak is nog in volle gang.

De man zei gevaarlijke stoffen bij zich te hebben. Hij meldde zich eerder dinsdag bij de marechaussee. Hij is vervolgens naar een zogeheten ontsmettingsstraat gebracht. Op beelden is te zien dat hulpdiensten aanwezig zijn, zoals de brandweer. Ook lopen mannen in speciale pakken rond. Zij liepen ook mee met de marechaussee die de man aanhield en wegvoerde.

De marechaussee kan nog geen uitsluitsel geven wat er precies gebeurd is. Een deel van de centrale hal van Schiphol, het zogeheten Plaza-gedeelte met horeca zoals de Burger King en Starbucks, werd afgezet. Ook is een speciaal team van Defensie aanwezig voor onderzoek. De marechaussee kon nog niet zeggen hoe lang dat precies zal duren en wanneer het afgezette gedeelte vrijgegeven kan worden.

De afsluiting heeft overigens geen gevolgen voor de reizigers en het vliegverkeer op Schiphol. "Zij kunnen eenvoudig op andere manieren de aankomst- en vertrekhallen bereiken", aldus de marechaussee. Het treinverkeer van en naar Schiphol was gedurende enkele uren gestremd. Rond 14.00 uur gingen de eerste treinen weer rijden. Door inzet van hulpdiensten waren er minder perronsporen beschikbaar. Hierdoor sloegen sommige treinen hun stop op Schiphol Airport over, meldt de NS.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  Reg: F-GKXZ (MSN 4137)
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,005
Diesel1,957

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden