Clicky

 
Transport Online - Drie aanhoudingen vanwege belastingfraude en witwassen

Drie aanhoudingen vanwege belastingfraude en witwassen

Drie aanhoudingen vanwege belastingfraude en witwassen
29-11-2022 12:13 | Misdaad | auteur Redactie

DEVENTER - De FIOD heeft op maandag 28 november drie verdachten aangehouden. Een 60-jarige man en 53-jarige vrouw uit de gemeente Lingewaard en een 38-jarige man uit Deventer zijn meegenomen voor verhoor. De mannen worden verdacht van belastingfraude en witwassen, de vrouw van witwassen.

Er zijn doorzoekingen verricht op de woonadressen in gemeente Lingewaard en Deventer. Er is beslag gelegd op vier auto's, contant geld, sieraden, digitale en fysieke administratie en digitale gegevensdragers.  

Het strafrechtelijk onderzoek startte naar aanleiding van een melding van de Belastingdienst van btw-fraude. De 60-jarige man was betrokken bij het doen van gefingeerde aangiftes omzetbelasting door in totaal 17 vennootschappen. Bij een aantal van de vennootschappen was geen administratie bekend en was geen bedrijfsactiviteiten vastgesteld.

Ook werd op verzoeken vanuit de Belastingdienst door de vennootschappen niet gereageerd. Bij de fraude werd vermoedelijk gebruik gemaakt van meerdere katvangers.

Het onderzoeksteam denkt dat de onterechte teruggaven omzetbelasting bij de man uit de gemeente Lingewaard terecht zijn gekomen. Het exacte nadeel voor de schatkist moet uit nader onderzoek blijken, maar wordt geschat op 539.024 euro. Uit onderzoek blijkt verder dat deze man geen zichtbaar inkomen of bezit heeft, maar dat hij riant leeft en in luxe auto’s rijdt.

Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,000
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden