Clicky

 
Transport Online - Vijf nieuwe DAF's XG met grotere cabine voor Albert Keijzer

Vijf nieuwe DAF's XG met grotere cabine voor Albert Keijzer

Vijf nieuwe DAF's XG met grotere cabine voor Albert Keijzer
29-11-2022 12:02 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

ZAANDAM - De Zaanse transportreus Albert Keijzer beschikt binnenkort over vijf gloednieuwe trucks van het type DAF XG. Het bijzondere hieraan is dat ze over een grotere cabine beschikken, terwijl het voertuig in gewicht is afgenomen.

Albert Keijzer, dat deze maand 102 kaarsjes uitblaast, plaatste onlangs een order voor vijf splinternieuwe DAF XG-trucks bij Truckland. De eerste leverde de bedrijfswagenspecialist eind oktober en begin november volgde nummer twee. Vroeg in 2023 staat de rest op het programma. Twee trucks zijn geschikt voor ADR-transport (vervoer van gevaarlijke stoffen); de rest voor regulier vervoer.

Niet snijden in comfort

Vanwege de aard van het (bulk)transport dat Albert Keijzer verzorgt - tankopleggers gevuld met suiker en cacao - speelt gewicht altijd een grote rol in de configuratie van het voertuig. Gewicht besparen kan door te kiezen voor een kleinere cabine, maar dat zag directeur Rob de Visser nu niet zitten. “In het verleden kozen wij voor de CF met kleinere cabine vanwege het gewicht. Met de lichtere, nieuwe XG kunnen we weer kiezen voor een grotere cabine. Dat vinden we belangrijk. De cabine is niet alleen de werkplek van onze chauffeurs, maar ook de plaats waar ze ontspannen en slapen, want ze zijn vaak de hele week van huis. Onder meer hiermee willen we uiting geven aan goed werkgeverschap.”

Bomvol innovatie

De cabines van de nieuwe XG’s hebben een vlakke vloer, een royaal bed van tachtig centimeter breed, extra comfortabele matras en een luxe entertainmentsysteem. Ook de buitenzijde is compleet uitgerust en veiligheid is prominent aanwezig. Bijvoorbeeld met het DAF Digital Vision System (DVS). Dankzij camera spiegels die hoog op de cabine zijn gemonteerd, hebben de chauffeurs onder alle weersomstandigheden optimaal zicht. Kortom: het model zit bomvol innovatie.

Lichtere onderdelen

Het bijzondere aan de nieuwe generatie DAF XG is de gewichtsbesparing, zegt Ron Tervoort, die zich als salesmanager van Truckland bezighoudt met zware bedrijfswagens. "DAF heeft het vorige model doorontwikkeld en alle onderdelen tegen het licht gehouden, met het oog op gewichtsbesparing. Daarbij hebben we bij de configuratie van de nieuwe DAF XG voor Albert Keijzer extra gelet op het gewicht door het toepassen van aluminium velgen en aluminium luchtketels."

“Albert Keijzers wagenparkbeheerder Jos Baltes en ik zijn samen tot een configuratie gekomen en deze vijf XG’s zijn het resultaat. Ondanks de grotere cabine zijn ze lichter; het eigen gewicht is slechts 7.380 kilo. Mede daardoor is de nieuwe XG ook flink zuiniger. Albert Keijzer beschikt binnenkort, naast de bestaande vloot van 140 trekkende eenheden, ook over vijf prachtige, innovatieve trucks. Alle moderne snufjes zitten erop. Echte paradepaardjes waarmee het bedrijf uitstekend voor de dag komt.”

Foto's

 • P. v/d Nat
  P. v/d Nat
 • Kuypers Neer
  Kuypers Neer
 • N. van Leeuwen
  N. van Leeuwen
 • N. van Leeuwen
  N. van Leeuwen
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,000
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden