Clicky

 
Transport Online - Mario Ferri die WK-veld oprende met vredes-regenboogvlag vrijgelaten

Mario Ferri die WK-veld oprende met vredes-regenboogvlag vrijgelaten

Mario Ferri die WK-veld oprende met vredes-regenboogvlag vrijgelaten
29-11-2022 11:45 | Sport | auteur ANP/AFP

DOHA - Een 35-jarige Italiaan die tijdens een voetbalwedstrijd op het WK in Qatar het veld oprende met een shirt met politieke boodschappen erop en die een regenboogkleurige 'vredesvlag' met de tekst PACE (vrede) droeg, is kort na zijn aanhouding vrijgelaten. Hij wordt niet vervolgd en mag in Qatar blijven, volgens verscheidene bronnen. Op zijn shirt stond in het Engels 'Red Oekraïne' en 'Respect voor Iraanse vrouwen'. Hij werd door de spelers genegeerd en snel van het veld afgevoerd.

De man heet Mario Ferri, bijgenaamd de Valk. Hij is zelf voetballer, maar op het voetbalveld is hij vooral bekend omdat hij wedstrijden vaker met dergelijke acties heeft verstoord. Hij speelde volgens mediaberichten voor het laatst voor een Indiase club, United Sports Club in Calcutta.

Maandag rende hij tijdens de wedstrijd Portugal - Uruguay in het Lusail stadion in Doha het veld op. Hij kon binnen een halve minuut door beveiligers verwijderd worden. Het is het eerste incident met iemand die het veld oprent tijdens het WK in het emiraat. Het incident was heel kort zichtbaar in de uitzending van de wedstrijd, die werd gewonnen door Portugal.

Boodschap

Ferri rende onder meer in 2009 het veld op tijdens een wedstrijd tussen Nederland en Italië met de boodschap dat een bepaalde Italiaanse voetballer zou moeten worden opgenomen in het nationale team. Tijdens het WK in Zuid-Afrika bestormde hij het veld opnieuw met een boodschap over het Italiaanse team. Een paar maanden later begon hij politieke boodschappen te verspreiden tijdens wedstrijden.

Eind 2010 betrad hij het veld waar Inter Milan en Mazembe in Abu Dhabi speelden om aan te dringen op de vrijlating van een ter dood veroordeelde Iraanse vrouw, In 2014, tijdens het WK in Brazilië, kwam hij onder meer met de boodschap 'Red de kinderen uit de favelas (krottenwijken)' tijdens de wedstrijd België - VS.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,000
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden