Clicky

 
Transport Online - Heropening Amsterdamse Piet Heintunnel opnieuw vertraagd

Heropening Amsterdamse Piet Heintunnel opnieuw vertraagd

Heropening Amsterdamse Piet Heintunnel opnieuw vertraagd
28-11-2022 17:18 | Weer en Verkeer | auteur ANP

AMSTERDAM - De heropening van de Piet Heintunnel in Amsterdam-Oost is opnieuw later dan gepland. In plaats van 2 december gaat de tunnel, een belangrijke schakel tussen het centrum van Amsterdam en Zeeburgereiland, IJburg en de ringweg A10 (afrit S114), enkele weken later open, meldt de gemeente.

De tunnel zou eigenlijk al eind september opengaan, maar die planning bleek te krap. Nu tonen de laatste testen veiligheidsrisico's aan die niet op tijd kunnen worden opgelost. Zo moet nog worden gewerkt aan de instelling voor het automatisch sluiten van de vluchtdeuren en de stabiliteit van de camerabeelden uit de tunnel op de schermen in de verkeerscentrale, schrijft verantwoordelijk wethouder Melanie van der Horst aan de gemeenteraad. Ze kan nog niet zeggen wanneer de tunnel nu precies opengaat, maar verwacht dat de laatste werkzaamheden op korte termijn kunnen worden uitgevoerd.

De bijna 25 jaar oude tunnel is sinds eind juni vorig jaar dicht voor verkeer, behalve voor de tram, vanwege een grondige opknapbeurt. Zo zijn de verouderde technische installaties vervangen en vluchtwegen, waterafvoer, brandmeldinstallaties, opritten en camerasystemen aangepakt. Ook is de tunnel voorzien van een nieuwe bediening en besturing.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,000
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden