Clicky

 
Transport Online - China's coronamaatregelen dwingen boeren gewassen te vernietigen

China's coronamaatregelen dwingen boeren gewassen te vernietigen

China's coronamaatregelen dwingen boeren gewassen te vernietigen
28-11-2022 10:14 | Buitenland | auteur ANP/BLOOMBERG

BEIJING - China's strenge coronamaatregelen laten veel boeren in het land geen andere keuze dan de gewassen te vernietigen die zij niet langer weten te verkopen. Er ontstaan daardoor steeds meer zorgen over voedseltekorten, die leiden tot woede op sociale media. Het vervoer van gewassen wordt bemoeilijkt door quarantaineverordeningen en door coronagerelateerde verkeerscontroles op de wegen.

Groenten als kool, radijs en spinazie worden momenteel geoogst in China, maar blijven veelal steken op het platteland. Vrachtwagens en handelaars willen of kunnen door de coronaregels de dorpen niet in om de landbouwproducten op te halen. Op online circulerende video's is te zien hoe sommige boeren hun gewassen dumpen, omdat zij moeite hebben hun oogst te verkopen. Verschillende media meldden dat groentegewassen worden vernietigd in belangrijke producerende regio's als de provincies Shandong en Henan.

De groeiende weerstand tegen het strenge coronabeleid in China leidde ertoe dat zondag in meerdere Chinese steden mensen de straat op gingen in een protestgolf die ongekend is voor het China van de laatste jaren. Onder meer in Shanghai, Beijing en Wuhan protesteren mensen tegen het coronabeleid en roepen ze zelfs op tot het vertrek van president Xi Jinping. Directe aanleiding voor de protesten was een brand in de stad Urumqi in de provincie Xinjiang, waarbij donderdag tien doden vielen.Volgens de demonstranten konden zij vanwege een strenge lockdown niet aan de vlammen ontkomen

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,000
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden