Clicky

 
Transport Online - Arrestaties, gewonden en schade in Brussel na België - Marokko

Arrestaties, gewonden en schade in Brussel na België - Marokko

Arrestaties, gewonden en schade in Brussel na België - Marokko
27-11-2022 20:39 | Buitenland | auteur ANP/BELGA

BRUSSEL - [update 23:05 uur] De politie heeft een tiental mensen opgepakt bij rellen in Brussel na de WK-wedstrijd tussen België en Marokko in Qatar. Een aantal mensen raakte gewond en in het centrum van de Belgische hoofdstad werden dingen vernield. Ook in Antwerpen en Luik botsten relschoppers met de politie.

Het ging al tijdens de door Marokko gewonnen wedstrijd mis bij het Brusselse Zuidstation en later ook in de wijken Molenbeek, Schaarbeek en Anderlecht. Relschoppers, van wie sommigen waren getooid met de Marokkaanse vlag, gooiden met vuurwerk en flessen, sloegen met stokken en stichtten brandjes. Meerdere elektrische steps gingen in vlammen op. Ook werden straatmeubilair, een verkeerslicht en geparkeerde auto's vernield. Een cameraploeg van de VRT werd belaagd. Een journaliste raakte gewond aan haar gezicht door vuurwerk.

De politie, die op rellen was bedacht, was in groten getale uitgerukt en zette traangas en een waterkanon in. Vooraf werd al gewaarschuwd voor onvriendelijkheden tussen Marokkaanse en Belgische fans. Een flinke minderheid van de Brusselaars is van Marokkaanse komaf.

De burgemeester van Brussel ontraadde supporters om nog naar de binnenstad te komen. Hij vroeg de politie de ordeverstoorders van de straat te halen met zogeheten administratieve aanhoudingen. Daarvan is er een tiental verricht. Eén persoon is gearresteerd. De politie zal "er de komende dagen alles aan doen om de relschoppers te identificeren", zegt minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden.

Antwerpen, dat eveneens veel inwoners telt met een Marokkaanse achtergrond, leek het er aanvankelijk beter af te brengen. Toch zette de politie ook daar uiteindelijk het waterkanon in toen feestelijkheden uit de hand liepen en sloot straten af. Een televisieverslaggever kreeg voor de draaiende camera een klap van een passant.

In Luik, een andere grote Belgische stad, belaagden tientallen mensen na de wedstrijd een politiebureau. Ruiten gingen aan diggelen en politieauto's werden beschadigd.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,000
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden