Clicky

 
Transport Online - Iran laat voetballer Voria Ghafouri en dissident op borgtocht vrij

Iran laat voetballer Voria Ghafouri en dissident op borgtocht vrij

Iran laat voetballer Voria Ghafouri en dissident op borgtocht vrij
26-11-2022 23:59 | Buitenland | auteur ANP/AFP/RTR

TEHERAN - De Iraanse autoriteiten hebben zaterdag de kritische oud-international Voria Ghafouri en de prominente dissident Hossein Ronaghi op borgtocht vrijgelaten. Iraanse staatsmedia melden dat terwijl de al ruim twee maanden durende landelijke protesten voortduren.

Toen de populaire voetballer Ghafouri donderdag werd gearresteerd voor ‘propaganda tegen de staat' leidde dat tot veel verontwaardiging. Ghafouri is Iraans-Koerdisch, net als de overleden 22-jarige vrouw Mahsa Amini, wier dood na verblijf in de gevangenis aanleiding was voor de enorme protestgolf. Die wordt hard neergeslagen door milities gelieerd aan de Revolutionaire Garde

De Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties besloot deze week tot een onafhankelijk onderzoek naar de repressie, waarbij honderden doden zijn gevallen en bijna 20.000 mensen zijn gearresteerd, onder wie journalisten, advocaten en sporters.

Demonstranten uit alle lagen van de bevolking hebben foto's van opperste leider ayatollah Ali Khamenei Khamenei verbrand in een oproep een einde te maken aan de Islamitische Republiek. Er zouden ook vijftig politiemensen zijn omgekomen. Khamenei nam het zaterdag op voor de veiligheidstroepen die de betogingen neerslaan. Hij waarschuwde de bevolking "propaganda uit het buitenland" over de massaprotesten niet te geloven.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,005
Diesel1,957

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden