Clicky

 
Transport Online - Oranje blijft tegen Ecuador steken op gelijkspel op WK

Oranje blijft tegen Ecuador steken op gelijkspel op WK

Oranje blijft tegen Ecuador steken op gelijkspel op WK
25-11-2022 19:15 | Sport | auteur ANP

DOHA - Het Nederlands elftal heeft zich tijdens een pover optreden tegen Ecuador niet weten te plaatsen voor de achtste finales van het WK. Oranje bleef steken op een gelijkspel in het Khalifa International-stadion (1-1).

Nederland en Ecuador leiden nu de groep met 4 punten en hetzelfde doelsaldo. Senegal volgt met 3 punten en Qatar is nog puntloos. Oranje stuit dinsdag in het laatste duel van de groepsfase op Qatar. Ecuador speelt dan tegelijkertijd tegen Senegal.

Cody Gakpo, ook al goed voor de 1-0 tegen Senegal, opende in de 6e minuut de score. Ecuador leek in blessuretijd van de eerste helft op gelijke hoogte te komen maar de treffer van Pervis Estupinán werd afgekeurd omdat zijn ploeggenoot Jackson Porozo in buitenspelpositie in de baan van het schot stond.

Ecuador maakte in de 49e minuut alsnog gelijk. Doelman Andries Noppert kreeg nog een hand tegen een schot van Pervis Estupiñán maar was kansloos op de rebound van Enner Valencia, die zijn derde treffer op het WK maakte. Even later ontsnapte Oranje aan een achterstand toen Gonzalo Plata op de lat schoot.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,005
Diesel1,957

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden