Clicky

 
Transport Online - Van der Galiën Recycling trekt stekker uit overname door NNRD en Visser ATR

Van der Galiën Recycling trekt stekker uit overname door NNRD en Visser ATR

Van der Galiën Recycling trekt stekker uit overname door NNRD en Visser ATR
25-11-2022 17:37 | Transport | auteur Redactie

DRACHTEN - Vier weken nadat Van der Galiën Recycling uit het friese Kootstertille heeft bekendgemaakt een overeenkomst te hebben gesloten met de Noord Nederlandse Reinigingsdienst (NNRD) en Visser Afvalverwerking, transport en Recycling (Visser ATR) om de afvalinzamel activiteiten per 1 december over te nemen brengt de directie vandaag naar buiten dat de onderhandelingen op niets zijn uitgelopen. "Voor NNRD/Visser ATR komt dit bericht als een verrassing en als een beslissing die niet in lijn is met de afspraken die tussen beide partijen in oktober beklonken zijn met een overeenkomst en een ‘ferme handdruk’", zegt het bedrijf vrijdag.

Volgens directeur Jippe van der Galiën heeft de NNRD klanten benadert terwijl er nog geen handtekening onder de overeenkomst tussen beide bedrijven staat. De overeenkomst tussen beide bedrijven zou op 1 december definitief worden. Van der Galiën gaat nu verder in samenwerking met het bedrijf HRM Grootegast.

NNRD en Visser ATR zijn verrast door de bijzondere gang van zaken. “Eén van onze kernwaarden is betrouwbaarheid. Wij doen wat we afspreken, zijn een klant- en servicegerichte partner waarbij onze medewerkers en onze regionale werkwijze ons onderscheidend maken. Het initiatief van de overname lag bij Van der Galiën. We waren het snel eens en de voorwaarden in de overeenkomst zijn standaard en eenvoudig”, aldus Foky van der Veen, directeur van NNRD en Visser ATR.

“We betreuren de gang van zaken. We hadden al kennisgemaakt met de betrokken medewerkers. Een fijne groep mannen waar het direct mee klikte. Ze passen perfect binnen ons team. Voor hen kwam er, na lange tijd, een einde aan een periode van onzekerheid. Zeker drie chauffeurs heeft te kennen gegeven graag bij ons in dienst te treden. Daar werken we, ook zonder overname, aan mee. Daarnaast kijken we of er nog meer instroommogelijkheden zijn”, volgens Van der Veen.

Volgens NNRD hebben ook veel klanten van Van der Galiën de afgelopen weken aangegeven de dienstverlening voort te willen zetten bij NNRD/Visser ATR. "Dit steunt ons. Wij gaan op korte termijn met de klanten in gesprek en hopen dat ook zij ervoor kiezen een overstap te maken naar ons", besluit Van der Veen.

NNRD/Visser ATR kijkt naar de juridische mogelijkheden om het besluit van Van der Galiën Recycling aan te vechten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,005
Diesel1,957

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden