Clicky


Ebusco ontvangt definitieve order voor 3.0 bussen in Rouen

Ebusco ontvangt definitieve order voor 3.0 bussen in Rouen
25-11-2022 17:13 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

DEURNE - Ebusco, pionier en koploper in de ontwikkeling van elektrische bussen en laadsystemen, heeft de bevestiging gekregen dat de optie van 76 Ebusco 3.0 18-meter bussen voor Métropole Rouen Normandie is omgezet in een vaste order. Van de 76 bussen worden er 28 eind 2023 geleverd. De overige 48 bussen worden in 2024 en 2025 geleverd.

Métropole Rouen Normandie is als PTA (Public Transport Authority) verantwoordelijk voor de aankoop van de bussen. Het oorspronkelijke, in februari van dit jaar ondertekende contract bevatte drie opties. Métropole Rouen Normandie heeft ervoor gekozen deze drie opties tegelijkertijd uit te oefenen en alle 76 Ebusco 3.0-bussen in de komende jaren aan te schaffen, waarmee zij haar grote vertrouwen in Ebusco uitspreekt.

Métropole Rouen Normandie gaat deze bussen inzetten als Bus Rapid Transit (BRT) vervoer. Het grote batterijpakket, in combinatie met het lichtgewicht ontwerp, zorgt voor een laag energieverbruik en daarmee voor een extra lange actieradius die nodig is voor succesvol BRT-vervoer. De grote actieradius, in combinatie met het superieure rijcomfort doordat de batterijen in de vloer zijn geïntegreerd, hebben Rouen doen besluiten om voor Ebusco te kiezen.

Peter Bijvelds, CEO van Ebusco licht toe: "We zijn blij met het vertrouwen van Rouen om de optie om te zetten in een definitieve bestelling. We gaan verder op de ingeslagen weg door onze innovaties naar deze regio en heel Frankrijk, als grootste busmarkt van Europa, te brengen. Ebusco en Metropole Rouen Normandie blijven hun krachten bundelen om de voordelen van een volledig elektrisch vervoersnetwerk in Frankrijk aan te tonen.”

Jean-Francois Chiron, Managing Director France bij Ebusco, licht toe: “Het vervult ons met trots om de Métropole Rouen Normandie te begeleiden in haar missie om haar openbaar vervoer volledig koolstofvrij te maken. We zijn vereerd met dit vertrouwen en het verplicht ons om uitmuntendheid te leveren. Wij bouwen met Metropole Rouen Normandie aan een lange termijn partnerschap met een sterke en duurzame territoriale verankering.  Op dit gebied zijn wij vastberaden om de knowhow en het innovatievermogen van Ebusco te demonstreren. Voor mij persoonlijk is het echt een grote voldoening om samen te werken met alle betrokkenen die zich allemaal zo inzetten voor dit project. “

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions