Clicky

 
Transport Online - Verdachte straatroof met dodelijke afloop langer vast

Verdachte straatroof met dodelijke afloop langer vast

Verdachte straatroof met dodelijke afloop langer vast
25-11-2022 16:58 | Misdaad | auteur Redactie

MAASTRICHT - De politie heeft op 23 oktober in Bulgarije een verdachte aangehouden op verdenking van gekwalificeerde doodslag. De verdachte was op 23 juni van dit jaar betrokken bij een straatroof met dodelijke afloop op de Wiebachstraat dichtbij de Roda J.C. Ring in Kerkrade. Naast de gekwalificeerde doodslag wordt de man verdacht van diefstallen met geweld. Hij is vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft beslist dat hij 14 dagen langer vast blijft zitten.

Het gaat om een man van om en nabij de 50 jaar die gebruik maakt van verschillende leeftijden, namen en geboorteplaatsen. De verdachte woont in België. Er wordt nog gezocht naar een tweede verdachte.

Beide verdachten hadden op 23 juni een afspraak met de 33-jarige Fabian Esser uit Zϋlpich (Duitsland). Daarbij trokken de mannen een tas met geld uit handen van Esser en sprongen vervolgens in hun auto. Esser kwam als gevolg daarvan onder de auto terecht van de twee mannen. De verdachten reden door en waren sindsdien spoorloos.

De hoofdofficier van justitie van het Openbaar Ministerie Limburg heeft eerder dit jaar een beloning uitgeloofd van 15.000 euro voor de gouden tip die leidt tot de aanhouding van de twee verdachten die een zeer ernstig misdrijf hebben gepleegd dat heeft geleid tot de dood van de 33-jarige man uit het Duitse Zϋlpich. Die beloning geldt nog steeds voor de tweede verdachte.

De twee mannen hebben meer soortgelijke berovingen gepleegd. Ze doen zich voor als zakenmannen van een Luxemburgse investeringsmaatschappij, die interesse hebben in onroerend goed en luxe goederen die op internet worden aangeboden. De veelal Duitse slachtoffers worden naar het zuiden van Limburg gelokt, waarbij vaak gesproken wordt over het wisselen van grote sommen cash geld. Ter plaatse worden de slachtoffers vervolgens van hun geld beroofd.

De verdachten maken mogelijk deel uit van een groter (internationaal) netwerk dat zich met dit soort strafbare feiten bezig houdt. Openbaar Ministerie en politie hebben daarom al eerder gewaarschuwd niet op dit soort aanbiedingen in te gaan.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,005
Diesel1,957

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden