Clicky


Voor- en tegenstanders Iraans regime botsen voor WK-wedstrijd

Voor- en tegenstanders Iraans regime botsen voor WK-wedstrijd
25-11-2022 14:14 | Sport | auteur ANP/BELGA

DOHA - Voor de tweede wedstrijd van Iran op het WK voetbal was het onrustig rond het stadion in Qatar. Voor- en tegenstanders van het Iraanse regime botsten over de politieke onrust in hun land. Regeringsgezinde fans schreeuwden naar de demonstranten en pakten hun vlaggen af.

Bij de wedstrijd tegen Wales droegen veel Iraanse fans net als tijdens de eerste wedstrijd shirts en vlaggen met de tekst "Women, Life, Freedom" (Vrouwen, Leven, Vrijheid). Sommige mannen reageerden daar boos op en scandeerden "de Islamitische Republiek Iran" tegen vrouwen die interviews gaven aan buitenlandse media. De regeringsaanhangers hebben meerdere vrouwen geïntimideerd door hen te omsingelen en te filmen met hun telefoon.

De protesten begonnen tien weken geleden na de dood van de 22-jarige Mahsa Amini en richten zich onder andere op meer rechten voor vrouwen. Volgens mensenrechtenorganisaties zijn al meer dan vierhonderd mensen gedood tijdens de protesten. Duizenden mensen zijn opgepakt.

De spelers van Iran zwegen afgelopen maandag tijdens het volkslied uit solidariteit met de demonstranten in Iran. Vrijdag zongen ze wel mee. Vanaf de tribune was weer boegeroep te horen tijdens het volkslied en veel Iraanse supporters waren in tranen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 22 mei t/m zondag 28 mei

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,972
Diesel1,656

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats