Clicky

 
Transport Online - Oostenrijkse Lagermax Logistics neemt Nederlandse MOL Cargo over

Oostenrijkse Lagermax Logistics neemt Nederlandse MOL Cargo over

Oostenrijkse Lagermax Logistics neemt Nederlandse MOL Cargo over
25-11-2022 11:56 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

SALZBURG/TIEL - Lagermax Logistics Austria GmbH neemt met terugwerkende kracht vanaf 1 juli 2022 het Nederlandse MOL Cargo over. MOL Cargo is een logistiek bedrijf dat naast klassieke transport- en logistieke oplossingen in decennia een grote knowhow heeft opgebouwd in het transport van motoren en fietsen.

Het bedrijf, met het hoofdkantoor in Tiel, en een andere locatie in de haven van Rotterdam, evenals een vestiging in Gent, België, heeft ongeveer 120 mensen in dienst. MOL Cargo beschikt over ruim 50.000 m² opslag- en logistieke ruimte en verzorgt met een eigen wagenpark reguliere West-Europese transporten. "Met deze overname versterken we de succesvolle tweewielerlogistiek van Lagermax en breiden we het Europese netwerk verder uit", zegt Alexander Friesz, CEO van de Lagermax Group.

“De overname is voor beide bedrijven de juiste stap om samen onze klanten nog beter te kunnen bedienen. Met gebundelde krachten gaat MOL met Lagermax sterker de toekomst in", vult Crijn Mol, Managing Director van MOL Cargo, aan.

Speciaal voor de motorlogistiek ontwikkelde MOL Cargo een transportsysteem met speciale megatrailers, waardoor motoren en scooters niet meer in pakketten vervoerd hoeven te worden. Het ruimtebesparende systeem maakt het transport van maximaal 36 motorfietsen of 80 scooters per bestelling mogelijk.

MOL Cargo blijft voorlopig een sterk merk in de tweewielerlogistiek. De directeuren van MOL Cargo en alle medewerkers blijven in dienst en zullen het bedrijf succesvol blijven leiden. Het bedrijf begon in 1987 met het vervoeren van tweewielers. Dit transportsegment groeide in de loop van de decennia gestaag en werd een specialiteit van MOL Cargo. Het bedrijf bedient bekende klanten zoals B. Honda, Harley-Davidson, Suzuki, Kawasaki, BMW-Motorrad, BRP (Bombardier), Ducati of Segway-Nineboot en genereerde in 2021 een omzet van ruim 18 miljoen euro.

Met de overname breidt de Lagermax Group haar bedrijfsnetwerk uit naar in totaal 14 Europese landen.

Met 58 eigen vestigingen in 14 Europese landen biedt de Lagermax Group een uitgekiend distributienetwerk voor alle wensen van de klant. Het bedrijf genereerde in 2021 een totale omzet van 545 miljoen euro en stelt ongeveer 3.600 mensen tewerk.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,942
Diesel1,916

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden