Clicky

 
Transport Online - Medewerkers HEMA-winkels krijgen 10 procent meer loon

Medewerkers HEMA-winkels krijgen 10 procent meer loon

Medewerkers HEMA-winkels krijgen 10 procent meer loon
25-11-2022 11:08 | Financieel | auteur ANP

AMSTERDAM - [update 16:00 uur] De winkelmedewerkers van HEMA krijgen komend jaar ruim een tiende meer loon. Dat was al afgesproken in de cao. Mogelijk komt er nog een extra aanvulling omdat de winkelketen overstapt van de huidige twee eigen cao's naar de cao retail non-food.

Zo'n 8500 werknemers van de HEMA winkels en distributiecentra gaan er door de stap 10,15 procent op vooruit. De circa 500 medewerkers van het hoofdkantoor krijgen er 2,1 procent bij.

De overstap naar de cao retail non-food zorgt er ook voor dat de verschillen in beloning tussen personeel van eigen winkels en franchisewinkels verdwijnen. Die laatste winkels vielen al onder die sector-cao. Omdat nog wordt onderhandeld over een nieuwe cao retail non-food (RNF) kan het verschil weer groeien. HEMA laat weten dat er in dat geval extra aanvullingen komen en een overgangsregeling voor de huidige werknemers.

Mooie sier

Vakbond CNV vindt dat HEMA met zijn aankondiging "vooral mooie sier" maakt terwijl het eigenlijk helemaal niet de winkelketen zelf zou zijn die verantwoordelijk is voor de loonsverhoging van dik 10 procent. "In de HEMA-cao staat dat het bedrijf de verhogingen van het wettelijk minimumloon, jaarlijks op 1 januari en 1 juli, volgt. En voor 1 januari aanstaande is deze vastgesteld op 10,15 procent. Dus ze kunnen niet anders", legt CNV-bestuurder Martijn den Heijer uit.

Volgens de vakbondsman ligt "gedwongen" overstap naar de RNF-cao, zoals HEMA dit volgens hem heeft gecommuniceerd, ook iets genuanceerder. Bedrijven in de branche mogen wel een eigen cao afspreken, zolang die maar beter is dan de RNF-cao, zegt hij. Hij twijfelt daarom aan de intenties van de HEMA-directie. "Met een nieuwe cao op hetzelfde niveau als de vorige, krijgen ze waarschijnlijk gewoon weer een vrijstelling."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,932
Diesel1,902

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden