Clicky

 
Transport Online - Brussels Airport wordt meerderheidsaandeelhouder van Jetpack

Brussels Airport wordt meerderheidsaandeelhouder van Jetpack

Brussels Airport wordt meerderheidsaandeelhouder van Jetpack
25-11-2022 10:20 | Buitenland | auteur Redactie

ZAVENTEM - Brussels Airport Company is sinds gisteren, donderdag 24 november, meerderheidsaandeelhouder (80 procent) van Jetpack, een jong Belgisch bedrijf dat gespecialiseerd is in data-analyse en artificiële intelligentie. Jetpack zet gegevens om in informatie door data science en artificiële intelligentie te combineren om zo operationele processen en commerciële prestaties te verbeteren en innovatie te versnellen.

Dankzij dit aandeelhouderschap vergroot Brussels Airport haar expertise op het gebied van big data en kunstmatige intelligentie, waardoor de luchthaven haar prestaties verder kan optimaliseren en meer gepersonaliseerde diensten zal kunnen aanbieden aan haar passagiers. Jetpack zal de ontwikkeling van zijn activiteiten zelfstandig voortzetten en een nieuwe kennispool creëren die gericht is op innovatieve oplossingen voor de luchtvaartsector. 

Door de aard van zijn activiteiten ontvangt en genereert Brussels Airport Company een grote hoeveelheid gegevens. Deze gegevens worden al jarenlang gebruikt om de operationele processen te verbeteren (bagage, screening, check-in, enz.) door op basis van deze gegevens voorspellingen te genereren voor de verschillende operationele activiteiten binnen de luchthaven.

Een voorbeeld is de creatie van het Airport Operations Plan enkele jaren geleden, wat het mogelijk maakt om de passagiers- en bagagestromen te verbeteren op basis van de prognoses van de wachttijden. Door de acquisitie van Jetpack, waar Brussels Airport Company al verschillende jaren mee samenwerkt, kan het gebruik van deze gegevens nog verder worden uitgebreid. 

"De investering van Brussels Airport in Jetpack sluit perfect aan bij onze strategie om voortdurend onze operationele en commerciële prestaties te verbeteren, zodat we onze klanten een nog betere dienstverlening kunnen bieden. Om onze processen te optimaliseren moeten we grote hoeveelheden gegevens in real time analyseren en voorspellingen doen op basis van het toegenomen gebruik van artificiële intelligentie. Met Jetpack kunnen wij onze ontwikkelingen op dit gebied versnellen. Jetpack blijft verder werken voor al zijn klanten en blijft oplossingen voor verschillende sectoren ontwikkelen. We kijken er naar uit om samen te werken met het hele team van Jetpack, dat ons zal helpen om relevant te blijven in een digitale omgeving die steeds sneller verandert", zegt Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport Company. 

Een jong en dynamisch bedrijf 

Jetpack is opgericht in 2017 en gevestigd in Brussel. Het bedrijf heeft op dit moment een vijftiental medewerkers in dienst en is gespecialiseerd in gegevensverwerking en artificiële intelligentie. Brussels Airport Company heeft vandaag een meerderheidsbelang verworven in Jetpack; de oprichters blijven minderheidsaandeelhouders. Jetpack zet zijn activiteiten en ontwikkelingen op een onafhankelijke manier voort, met zijn eigen klanten, maar zal een centrum voor innovatie en expertise opzetten dat zich specifiek richt op de luchtvaartsector. 

"Alle medeoprichters van Jetpack zijn erg blij een innovatieve en groeiende partner te hebben gevonden in Brussels Airport. Jetpack zal zijn klantenportefeuille onafhankelijk blijven bedienen en ontwikkelen. Dankzij deze bevoorrechte band met Brussels Airport, die ons een enorm divers en breed ontwikkelingsterrein biedt, kunnen wij de ontwikkeling van innovatieve oplossingen voor al onze klanten versnellen", zegt Raphaël Krings, medeoprichter van Jetpack. 

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,942
Diesel1,916

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden