Clicky

 
Transport Online - Ruim 32.000 illegale sigaretten aangetroffen in woning Den Haag

Ruim 32.000 illegale sigaretten aangetroffen in woning Den Haag

Ruim 32.000 illegale sigaretten aangetroffen in woning Den Haag
25-11-2022 10:14 | Misdaad | auteur Redactie

Den Haag - De politie heeft donderdag in een woning aan de Schalk Burgerstraat in Den Haag ruim 32.000 illegale sigaretten aangetroffen. De woning diende vermoedelijk als opslaglocatie voor twee nabijgelegen supermarkten. De sigaretten waren voorzien van een Pools opschrift en bovendien waren er geen accijnzen betaald over de sigaretten, meldt de politie.

De twee supermarkten zijn tegelijkertijd met de woning gecontroleerd door het Haags Economisch Interventie Team (HEIT). In één van de twee supermarkten werd door de Douane drie kilo shishatabak aangetroffen en in beslag genomen. Hierover was geen accijns betaald.

Het HEIT is een samenwerkingsverband tussen diverse gemeenten, Politie, Belastingdienst, Douane, Nederlandse Arbeidsinspectie, UWV, drie omgevingsdiensten en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Het team werkt binnen de eenheid Den Haag samen om malafide bedrijvigheid en misstanden in de prostitutiebranche aan te pakken.

Het HEIT is niet bevoegd om een woning te betreden. Voor de controle van donderdag was het doel om zowel de mogelijke verkooppunten als de opslaglocatie te controleren. Om alle locaties tegelijkertijd te kunnen controleren hebben het HEIT en de basisteams van de politie donderdag hun handen ineen geslagen in de aanpak tegen ondermijning.

In de woning werden naast de sigaretten ook twee personen aangetroffen die men ook tijdens HEIT-controles in diverse ondernemingen in het verleden is tegengekomen.

De politie heeft de sigaretten in beslag genomen, de Douane doet verder onderzoek.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,942
Diesel1,916

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden