Clicky


Matthijs van Nieuwkerk werkt mee aan NPO-onderzoek naar DWDD

Matthijs van Nieuwkerk werkt mee aan NPO-onderzoek naar DWDD
25-11-2022 09:54 | Showbizz | auteur ANP

HILVERSUM - Matthijs van Nieuwkerk werkt mee aan het onderzoek dat de NPO laat doen naar de werkomstandigheden achter de schermen bij het programma DWDD. Dat laat zijn woordvoerder vrijdag desgevraagd weten.

Het NPO-onderzoek richt zich op de vraag welke signalen over misstanden er zijn geweest en wat er met die signalen is gebeurd. De Volkskrant meldde afgelopen vrijdag op basis van gesprekken met zeventig medewerkers van het programma dat Van Nieuwkerk met regelmaat medewerkers zou hebben gekleineerd en geterroriseerd. De NPO besteedt het onderzoek uit aan een externe partij, maar blijft wel de opdrachtgever. Dit ondanks kritiek van het Commissariaat van de Media dat dit kan leiden tot vragen over de onafhankelijkheid van het onderzoek.

Dit heeft onder meer te maken met Frans Klein, directeur Video van de NPO, die dinsdag voorlopig zijn taken heeft neergelegd. Klein was destijds als mediadirecteur van BNNVARA nauw betrokken bij de opnames van DWDD.

Van Nieuwkerk heeft inmiddels de samenwerking met BNNVARA verbroken. De omroep heeft alle driehonderd oud-medewerkers van het programma hulp aangeboden. Medialane, het bedrijf waar Van Nieuwkerk in dienst is, heeft nog niet inhoudelijk gereageerd op de onthullingen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel1,956

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions