Clicky

 
Transport Online - Frank Evenblij stond vaak schreeuwend tegenover eindredactie DWDD

Frank Evenblij stond vaak schreeuwend tegenover eindredactie DWDD

Frank Evenblij stond vaak schreeuwend tegenover eindredactie DWDD
24-11-2022 23:54 | Showbizz | auteur ANP

HILVERSUM - Frank Evenblij heeft "vaak" schreeuwend tegenover de eindredactie van De Wereld Draait Door (DWDD) gestaan omdat hij het niet eens was met de wijze waarop er werd gewerkt. "Ik geloofde gewoon niet dat dat de methode was om mensen te motiveren", zegt de 44-jarige voormalig-Jakhals donderdagavond in de RTL 4-talkshow Beau. "Ik heb het er erg moeilijk mee gehad."

Voor Evenblij was het artikel van de Volkskrant over de werkcultuur bij DWDD "echt een klap" en hij noemt de geschetste situatie "afgrijselijk". De presentator zegt op dit moment veel contact te hebben met oud-redacteuren van het programma. Persoonlijk heeft hij geen ervaringen met presentator Matthijs van Nieuwkerk die tegen hem is uitgevallen. Mede-Jakhals Erik Dijkstra, die ook te gast was, zei daarop dat Evenblij en hij een andere rol hadden omdat zij op televisie te zien waren, in tegenstelling tot de redacteuren. "Ik durfde er ook wat makkelijker wat van te zeggen. Zij waren veel angstiger om hun baan te verliezen", aldus Evenblij.

Het artikel sloeg bij Dijkstra eveneens in "als een bom". "Ik heb daar zes zeven jaar gewerkt als Jakhals en daarna als tafelheer. Die hele harde cultuur, die herkende ik wel ja."

DWDD en presentator Matthijs van Nieuwkerk raakten in opspraak door een artikel dat de Volkskrant vrijdagavond publiceerde. Daarin lieten oud-medewerkers zich uit over de "grensoverschrijdende" werkwijze van onder anderen Van Nieuwkerk en de sfeer achter de schermen. Tientallen mensen vielen ziek uit vanwege de werkomstandigheden. Van Nieuwkerk heeft de samenwerking met BNNVARA inmiddels verbroken. De NPO heeft een groot onderzoek aangekondigd naar het wangedrag achter de schermen van DWDD. Dijkstra geeft aan mee te willen werken aan het onderzoek. "Als ze dat vragen, natuurlijk."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,942
Diesel1,916

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden