Clicky

 
Transport Online - Fujifilm schrapt 180 banen in Tilburg

Fujifilm schrapt 180 banen in Tilburg

Fujifilm schrapt 180 banen in Tilburg
24-11-2022 20:10 | Personeel | auteur ANP

TILBURG - Fujifilm stopt in Tilburg met de productie van offsetplaten en bepaald onderzoekswerk. Door die ingreep verliezen naar verwachting ongeveer 180 van de 700 Tilburgse werknemers hun baan, heeft de Japanse fabrikant van onder meer fotopapier naar buiten gebracht.

Het is de bedoeling dat de offsetplatenfabriek eind volgend jaar helemaal dichtgaat. De vraag naar deze platen, die erg belangrijk zijn voor bijvoorbeeld het drukken van kranten en tijdschriften, loopt wereldwijd al een tijd terug. Daarbij zijn de prijzen van grondstoffen momenteel erg hoog. Fujifilm vindt het daarom verstandiger de offsetplatenproductie voort te zetten in China en Japan.

"We hebben ons personeel geïnformeerd over de ingrijpende besluiten en de omvang van de reorganisatie", laat bestuurder Albert van Maren in een verklaring weten. "We doen uiteraard ons uiterste best om zoveel mogelijk medewerkers intern te herplaatsen of te begeleiden van werk naar werk."

Fujifilm blijft wel actief in Tilburg. Eind vorig jaar opende de onderneming nog een nieuwe fabriek voor celkweekmedia op het terrein in de Brabantse plaats. Celkweekmedia worden gebruikt in de biofarmaceutische industrie en dienen als voedingsmiddel voor cellen bij het maken van medicijnen of vaccins. De verwachting is dat deze fabriek in de toekomst verder zal uitbreiden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,942
Diesel1,916

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden