Clicky

 
Transport Online - Heel: bedientijden sluis Heel toch uitgebreid

Heel: bedientijden sluis Heel toch uitgebreid

Heel: bedientijden sluis Heel toch uitgebreid
24-11-2022 14:07 | Algemeen | auteur Redactie

MAASTRICHT - Maandag 21 november 2022 besloot Rijkswaterstaat om de bediening van sluis Heel en de Sint Servaasbrug in Maastricht te beperken tot overdag. Dit in verband met het beperkte zicht via de camera’s.

Na overleg met de brancheorganisaties is de bediening bij sluis Heel sinds vandaag verruimd.

Bediening sluis Heel

Vanaf donderdagmiddag 24 november 2022 vanaf 15.00 uur wordt de sluis Heel tijdelijk decentraal bediend. Daardoor is scheepvaart vanaf 24 november overdag en ’s avonds mogelijk tussen 07.00 en 23.00 uur.

Op dit moment is Rijkswaterstaat bezig om een extra verkeersregelaar in te kunnen zetten, waardoor dag en nacht bediening mogelijk zou zijn.

Bediening Sint Servaasbrug

Ook de Sint Servaasbrug wordt vanaf maandag 21 november 2022 alleen bediend tussen 09.00 en 17.00 uur. Op dit moment wordt de mogelijkheid bekeken om de Servaasbrug omhoog te zetten.

Dit zou betekenen dat alle scheepvaart, ook tijdens slecht weer of in het donker, de brug kan passeren. Rijkswaterstaat gaat hierover in overleg met de gemeente.

Het uiten van onvrede

De brancheorganisaties KBN en ASV hebben direct na het besluit hun onvrede laten weten aan Rijkswaterstaat. "Wij begrijpen dit gevoel en hun signalen hebben er mede toe geleid dat er met spoed is gezocht naar een tijdelijke oplossing voor de korte termijn", aldus Rijkswaterstaat.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,942
Diesel1,916

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden