Clicky

 
Transport Online - Doe-het-zelf tips om lakschade aan een auto te repareren

Doe-het-zelf tips om lakschade aan een auto te repareren

Doe-het-zelf tips om lakschade aan een auto te repareren
24-11-2022 11:41 | Auto | auteur Gesponsorde content

‍Als je ooit eens met de auto tegen of langs een muur, boom of een ander object bent gereden, dan heb je ervaren dat het lastig kan zijn om lakschade te herstellen. Krassen en schrammen zijn onvermijdelijk bij het gebruik van een voertuig, maar gelukkig zijn er dingen die je zelf kunt doen om de lakschade aan een auto te herstellen.

Zelf de schade herstellen is veel voordeliger dan een professioneel schadeherstelbedrijf inschakelen; bovendien is het lang niet zo moeilijk als de meeste mensen denken. Met deze doe-het-zelf tips krijg je in een handomdraai weer het gevoel dat je auto als nieuw is - zonder dat het je veel geld kost.

Krassen repareren

Krassen kunnen worden gerepareerd met wrijfmiddel, ook wel lakreiniger of polijstmiddel genoemd. Dit is vaak verkrijgbaar bij een auto-onderdelenwinkel, en kan met de hand of met een polijstmachine worden aangebracht. Dit soort lakschade herstellen is gelukkig eenvoudig. Als de kras erg ondiep is, kan het wrijfmiddel voldoende zijn om de glans van de lak te herstellen.

Als de kras dieper is, kun je overwegen de kras op te schuren en te vullen. Je kunt het beste beginnen met het vinden van schuurpapier dat iets grover is dan de kras op de auto. We raden je aan om maximaal schuurpapier korrel 400 te gebruiken.

Je wilt de omgeving van de kras lichtjes schuren om de dikte ervan te verminderen. Zodra je de kras geschuurd hebt, reinig je het oppervlak met een verfveilig oplosmiddel zoals alcohol. Zoek vervolgens een vulmiddel dat bij de kleur van de auto past. Je kunt hiervoor een lakstift auto gebruiken.

Uitdeuken schuren en vullen

Als de schade een deuk is, kun je het beste beginnen met een hamer en een dolly om de deuk te verwijderen. Het gebruik van een hamer en dolly lijkt in eerste instantie misschien moeilijk, maar het is eigenlijk een heel eenvoudig proces. Eerst moet je een lichte druk uitoefenen om de dolly in de deuk te slaan. Vervolgens draai je de dolly een kwartslag en sla je hem er weer uit. Hierdoor wordt het metaal weer op zijn plaats geduwd. Je kunt dit proces herhalen totdat je zoveel mogelijk van de deuk verwijderd heeft.

Zodra je zoveel mogelijk van de deuk hebt verwijderd, schuur je de omgeving om de resterende schade weg te werken. Gebruik maximaal schuurpapier korrel 400. Nadat je de schade geschuurd hebt, kun je een metaalvuller gebruiken om de resterende deuk op te vullen.

Daarna zal er ook nieuwe verf nodig zijn. Het is van belang om altijd verf van hoge kwaliteit te gebruiken en om het gebied altijd te schuren voordat je de verf aanbrengt. Je zult een primer en een blanke laklaag willen aanbrengen om de lak tegen toekomstige schade te beschermen.


Dit was een gesponsord artikel. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Bent u ook geïnteresseerd in de mogelijkheden om een gesponsord artikel te plaatsen? Neemt u vrijblijvend contact op!

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,942
Diesel1,916

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden