Clicky


Dirk Kuijt ontslagen als hoofdtrainer ADO Den Haag

Dirk Kuijt ontslagen als hoofdtrainer ADO Den Haag
24-11-2022 10:13 | Sport | auteur ANP

DEN HAAG - Dirk Kuijt is ontslagen als trainer van ADO Den Haag. Dat melden bronnen binnen de club uit de Keuken Kampioen Divisie. De 42-jarige Kuijt wordt verantwoordelijk gehouden voor de slechte resultaten.

ADO Den Haag staat na zestien duels op de zeventiende plek in de Keuken Kampioen Divisie. De Haagse club wist pas vier keer te winnen. Ruim een week geleden zat Kuijt voor het laatst op de bank in de thuiswedstrijd tegen Roda JC (0-1).

Kuijt was bezig aan zijn eerste klus als hoofdtrainer. De Katwijker stopte in 2017 met voetballen en deed daarna in de jeugd van Feyenoord ervaring op als trainer. De 104-voudig international van Oranje en voormalig spits van onder meer Liverpool en Fenerbahçe slaagde ook voor de trainerscursus.

Precies een week geleden sprak algemeen directeur Edwin Reijntjes nog zijn vertrouwen uit in Kuijt. "We hebben Dirk vijf maanden geleden aangenomen omdat we in hem en zijn staf geloven. En dat doen we nog steeds, ook al zien we dat er iets moet gebeuren. Hij is een echte professional. Maar natuurlijk denkt Dirk bij momenten ook: waar ben ik aan begonnen? Een trainer moet resultaten leveren en dat gebeurt nog niet", liet hij optekenen.

ADO komt op 11 december weer in actie. Dan is in Flevoland Almere City de tegenstander.