Clicky

 
Transport Online - VS: Russen gaan mogelijk chemische wapens inzetten in Oekraïne

VS: Russen gaan mogelijk chemische wapens inzetten in Oekraïne

VS: Russen gaan mogelijk chemische wapens inzetten in Oekraïne
23-11-2022 23:57 | Buitenland | auteur ANP

WASHINGTON - Als de Russen terrein blijven verliezen in Oekraïne, gaan ze mogelijk chemische wapens inzetten. Het kan onder meer gaan om het gif dat is gebruikt tegen de Russische Kremlin-tegenstander Aleksej Navalni.

Dat meldt het Amerikaanse Politico, dat zich baseert op zes ingewijden bij de Amerikaanse regering. De functionarissen geloven niet dat er een onmiddellijke dreiging is, maar ze zeggen dat Moskou de stap kan zetten als het zich verder moet terugtrekken. De Russische president Vladimir Poetin zou eerst chemische wapens gebruiken en pas daarna eventueel zijn toevlucht nemen tot nucleaire wapens.

De Verenigde Staten hebben geen informatie die suggereert dat een chemische aanval in Oekraïne op handen is. De ingewijden verwachten eerder dat de gevechten tijdens de wintermaanden zullen stoppen, en er op het slagveld dus niet veel verandert. Maar in het geval van aanhoudende verliezen, of een volledige ineenstorting van het Russische leger, sluiten topambtenaren de escalatie niet uit.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,995
Diesel1,910

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden