Clicky

 Staking schopt schema luchtvaartmaatschappij TAP in de war

Staking schopt schema luchtvaartmaatschappij TAP in de war
23-11-2022 19:54 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP/BLOOMBERG

LISSABON - De Portugese luchtvaartmaatschappij TAP schrapt honderden vluchten omdat cabinepersoneel gaat staken. Door de tweedaagse actie op 8 en 9 december gaan zeker 360 vluchten niet door. Dat komt neer op circa de helft van de vluchten van de staatsluchtvaartmaatschappij. TAP raadt reizigers aan de datum van hun vlucht te wijzigen.

Vakbond voor cabinepersoneel SNPVAC, die zo'n 3000 medewerkers vertegenwoordigt, riep op tot de staking om zo betere arbeidsvoorwaarden af te dwingen, nadat een nieuwe contractvoorstel was verworpen. Volgens de bond bood het laatste voorstel geen oplossing voor de hoge werkdruk, personeelstekorten, onvoldoende pauzes tussen de vluchten en lage lonen.

Twee dagen voor de stakingsactie wordt nog een vakbondsbijeenkomst gehouden. Het protest begint op een feestdag in Portugal. TAP denkt door de staking zeker 8 miljoen euro aan inkomsten mis te lopen. De Portugese regering stond TAP eerder bij met een noodpakket van dik 2,5 miljard euro. De maatschappij boekte in de eerste negen maanden van het jaar een verlies van 91 miljoen euro.

Portugal is ook op zoek naar een nieuwe aandeelhouder voor TAP. Air France-KLM gaf al aan geïnteresseerd te zijn in een partnerschap of overname "als de omstandigheden goed zijn".

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,168
Diesel2,015

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats