Clicky

 Hoofdverdachte in 'Jumbo-zaak' komt op vrije voeten

Hoofdverdachte in 'Jumbo-zaak' komt op vrije voeten
23-11-2022 16:50 | Binnenland | auteur Redactie

ASSEN - De raadkamer van de rechtbank in Assen heeft vandaag een 58-jarige man uit de gemeente Aa en Hunze onder voorwaarden geschorst uit zijn voorlopige hechtenis. Dat betekent dat de man, als hij zich houdt aan de voorwaarden, vanaf morgen de uitkomsten van het strafrechtelijk onderzoek in vrijheid mag afwachten. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het witwassen van grote hoeveelheden geld en goederen en het plegen van BTW-fraude.

Bij het al dan niet schorsen van de voorlopige hechtenis worden de persoonlijke belangen van de verdachte afgewogen tegen het maatschappelijk belang dat de verdachte langer vast blijft zitten. Daarbij komt onder andere de vraag aan de orde of de lengte van de voorlopige hechtenis opweegt tegen de duur van het nog te verrichten onderzoek en (daarmee) of er uitzicht bestaat op een inhoudelijke behandeling van de zaak voor de rechtbank.

Het OM concludeert dat het onderzoek naar de vermeende strafbare feiten nog lange tijd zal duren. Dat heeft onder meer te maken met de grote hoeveelheid in beslag genomen goederen. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft zich dan ook niet verzet tegen de schorsing.

Naast deze hoofdverdachte zijn er in dit onderzoek eerder acht medeverdachten aangehouden, afkomstig uit de provincies Drenthe en Noord-Brabant. Niemand van hen zit meer vast. In het onderzoek hebben er op 13 september in diverse woningen en (bedrijfs)locaties, verspreid over Groningen, Drenthe en Noord-Brabant, doorzoekingen plaatsgevonden. Daarbij is onder meer (een gedeelte van) de administratie van de betrokken personen en bedrijven in beslag genomen.

Foto's

  • J.Roeland
    Simon Loos
  • J.Roeland
    Euser
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,156
Diesel1,981

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats