Clicky

 
Transport Online - Zware verkeersoverlast in North Sea Port op grens door sluiten belangrijke afrit van E34/N49

Zware verkeersoverlast in North Sea Port op grens door sluiten belangrijke afrit van E34/N49

Zware verkeersoverlast in North Sea Port op grens door sluiten belangrijke afrit van E34/N49
23-11-2022 11:54 | Weer en Verkeer | auteur Redactie

GENT - Afrit 13 op de E34/N49 in Zelzate-Oost gaat richting kust vanaf vrijdag 25 november een week lang dicht. De afrit vormt de aansluiting met de Kennedylaan naar Gent en de Tractaatweg naar Terneuzen. Het verkeer vanuit Antwerpen naar het havengebied van North Sea Port zal zware hinder ondervinden.

Afrit 13 ligt op het snijpunt tussen twee voor North Sea Port heel belangrijke verkeersassen: de E34/N49 oost-west en de R4-Kennedylaan/Tractaatweg noord-zuid. Wie vanuit de richting van Antwerpen het havengebied op de rechteroever van het zeekanaal wil bereiken, neemt gewoonlijk in Zelzate-Oost de noordelijke afrit om zijn bestemming te bereiken.

De afrit gaat dicht omwille van dringende herstellingswerken, aldus het Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). De oprit richting kust blijft wel toegankelijk.

AWV ziet zich genoodzaakt dringende herstelwerkzaamheden uit te voeren aan die noordelijke afrit richting kust. Het wegdek vertoont zware spoorvorming en dient volledig vernieuwd om de veiligheid van de weggebruikers te blijven garanderen. AWV heeft beslist die schade nog voor de winter te herstellen.

De werkzaamheden starten op vrijdag 25 november na de ochtendspits en zullen tot zaterdag 3 december duren. Die planning is wel afhankelijk van de weersomstandigheden.

De noordelijke afrit gaat volledig dicht, wat voor ernstige hinder zal zorgen. Alle verkeer vanuit Antwerpen dat wil afrijden naar de Kennedylaan (R4-oost) en Nederland zal een omleiding moeten volgen.

De omleiding loopt via de E34, de Zelzatetunnel en het afritcomplex 14 richting Gent naar de Jacques Paryslaan (R4-west). Aan het verkeerscomplex Rieme-Noord moeten de weggebruikers keren en terug naar de E34 richting Antwerpen rijden, om vervolgens de (zuidelijke) afrit 13 Zelzate-Oost te nemen naar de ‘cosmosrotonde’ ter hoogte van ArcelorMittal en het staalonderzoekscentrum OCAS. Daar kunnen ze zowel richting Gent (Kennedylaan) als Nederland (Traktaatweg) rijden.

Vanaf de Kennedylaan en de Traktaatweg blijft de (noordelijke) oprit 13 richting kust wel toegankelijk, net als de op- en afrit 13 richting Antwerpen. Ook het doorgaand verkeer op de E34/N49 richting Antwerpen ondervindt geen hinder van de werken.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,942
Diesel1,916

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden