Clicky

 FNV-leden stemmen in met wijziging pensioenregeling Transavia Grond

FNV-leden stemmen in met wijziging pensioenregeling Transavia Grond
23-11-2022 11:45 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

UTRECHT - De ledenraadpleging over de wijziging van de pensioenregeling is gesloten. Er is door de FNV-leden die hun stem hebben uitgebracht unaniem ingestemd met deze wijziging met ingang van 1 januari 2023. Dit betekent dat het grondpersoneel overgaat naar een individuele beschikbare premieregeling bij BeFrank, meldt FNV Luchtvaart.

"Deze wijziging is de beste optie gezien de nieuwe pensioenwet die in de toekomst van kracht wordt. Per januari 2023 vallen alle Transavia grondwerknemers onder een individuele beschikbare premieregeling bij BeFrank. Deze regeling blijft voor iedereen die eraan deelneemt ook na invoering van de nieuwe pensioenwet doorlopen. In 2023 organiseert BeFrank verschillende informatiebijeenkomsten, zodat je goed geïnformeerd wordt over verschillende keuzes", aldus FNV.

Per 1 januari 2023 stopt de pensioenopbouw bij STAP. Dit komt omdat STAP alleen collectieve regelingen uitvoert en geen individuele beschikbare premieregeling kan uitvoeren. "We zijn momenteel met STAP aan het bekijken of het mogelijk is om aan waardeoverdracht te doen. Dit houdt in dat je de keuze krijgt om de bij STAP opgebouwde pensioenaanspraken over te dragen naar BeFrank. We komen hier begin 2023 op terug", vervolgt FNV.

"Door deze wijziging verandert er niets aan de pensioenen uit het verleden die zijn ondergebracht bij NN en AEGON. Deze blijven daar staan, omdat dit financieel gunstig is. De garanties die destijds zijn afgesproken zijn goed, aangezien door de jaren heen de levensverwachting is gestegen en de rente is gedaald."

Foto's

  • Transavia - PH-XRY
    Transavia - PH-XRY
  • Transavia PH-HZJ
    Transavia PH-HZJ
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,168
Diesel2,015

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats