Clicky

 
Transport Online - Zes doden door schietpartij in een Walmart in Virginia

Zes doden door schietpartij in een Walmart in Virginia

Zes doden door schietpartij in een Walmart in Virginia
23-11-2022 11:37 | Buitenland | auteur ANP/RTR

CHESAPEAKE - [update 17:00 uur] Bij een schietpartij in een Walmart-winkel in de Amerikaanse staat Virginia zijn zes doden gevallen. De schutter pleegde na de aanval thuis zelfmoord. Volgens de politie gebruikte de man een pistool en was hij manager van het filiaal waar het bloedbad plaatsvond. Hij schoot op werknemers in een ruimte waar ze pauzeerden. Het motief van de dader is nog onduidelijk.

President Joe Biden heeft de jongste grote schietpartij betreurd als "weer een afgrijselijke zinloze daad van geweld en bij meer tafels in het land zullen deze Thanksgiving (donderdag) lege stoelen staan". Biden drong opnieuw aan op meer actie tegen het bezit van vuurwapens.

Het afgelopen weekeinde schoot een man op bezoekers van een gayclub in Colorado Springs waarbij vijf doden en achttien gewonden vielen. Volgens de telling van gunviolence.org zijn er in de VS dit jaar al meer dan zeshonderd 'mass shootings' geweest. Daarmee worden schietpartijen bedoeld waarbij meer dan vier mensen worden geraakt door kogels zonder de dader mee te tellen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,932
Diesel1,902

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden