Clicky

 
Transport Online - Franse douane ontdekt ruim 1,5 ton drugs in Spaanse vrachtwagen [+foto's]

Franse douane ontdekt ruim 1,5 ton drugs in Spaanse vrachtwagen

Franse douane ontdekt ruim 1,5 ton drugs in Spaanse vrachtwagen [+foto's]
23-11-2022 11:26 | Buitenland | auteur Redactie

MONTREUIL - De Franse douane heeft, naar nu bekend is gemaakt, op donderdag 3 november ruim 1,5 ton drugs ontdekt in een Spaanse vrachtwagen. De straatwaarde van de drugs wordt geschat op zo'n 9,7 miljoen euro.

Donderdag 3 november controleerde de douane in de buurt van Cerdagne een Spaanse vrachtwagen.  De chauffeurs zeiden dat ze richting Parijs reden en niet geladen waren. Toen de trailer werd geopend, ontdekte de agenten een lading die volledig bestond uit balen die een grote hoeveelheid cannabis bevatten.

Aan het einde van het onderzoek telden de agenten in totaal 40 pakjes gevuld met cannabishars met een totaalgewicht van 1497 kg.

In opdracht van het Franse Openbaar Ministerie hebben de agenten de chauffeurs overgedragen aan de politie. Het onderzoek is nog in volle gang.

In 2021 onderschepte de douane bijna 75 ton cannabis (+24% ten opzichte van 2020), zo'n 85 procent van de inbeslagnames vond plaats langs de Franse wegen. Gedurende de eerste zeven maanden van 2022 bedroegen de inbeslagnames van cannabis in totaal bijna 42 ton.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,942
Diesel1,916

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden