Clicky

 
Transport Online - Renault Trucks onthult het design van zijn elektrische T- en C-modellen

Renault Trucks onthult het design van zijn elektrische T- en C-modellen

Renault Trucks onthult het design van zijn elektrische T- en C-modellen
23-11-2022 11:20 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

BEESD - Renault Trucks heeft de modellen van zijn 100% elektrische heavy-duty range onthuld. De Renault Trucks E-Tech T en C, die als eerste het nieuwe logo van de fabrikant dragen, zullen vanaf 2023 in serie worden geproduceerd in de fabriek van Renault Trucks in Bourg-en-Bresse. Ze zijn per direct beschikbaar voor pre-ordering.

De introductie van de volledig elektrische vrachtwagens van Renault Trucks is een belangrijke stap in het streven van de fabrikant om het vrachtvervoer over de weg koolstofvrij te maken. Renault Trucks is nu de enige in de markt met een aanbod van elektrische mobiliteit voor alle doeleinden: van stadslogistiek met een cargo bike van 650 kg tot een elektrische trekker en bouwvrachtwagen van 44 ton, waarvan het ontwerp nu wordt onthuld.

Een evenwichtige en afgemeten evolutie in design

Deze nieuwe modellen, die bestemd zijn voor regionaal transport en constructie, hebben een design dat past bij hun elektrische motorisering. De ontwerpers van Renault Trucks introduceren enkele wijzigingen aan de voorzijde, maar behouden een perfecte algemene harmonie.

Allereerst hebben de Renault Trucks E-Tech T en C de kenmerkende design elementen van de overige elektrische trucks van het merk: blauwe wieldoppen, een verticale streep op de zijkanten van de vrachtwagen en de Renault Trucks E-Tech badge aan de voorzijde. Ze zijn ook uitgerust met een nieuwe embleemplaat,uitgevoerd in blauw.

Om de veiligheid te verhogen is de voorzijde van de voertuigen 115 mm naar voren gebracht en zijn er radars aan de zijkanten geplaatst. Het chassis is tevens uitgerust met een intrekbare trede die de ruimte voor de batterijen maximaliseert.

De grille is volledig herzien, waarbij de ontwerpers van Renault Trucks zich hebben laten inspireren door de wereld van de elektronische muziek, met een patroon dat doet denken aan een equalizer. Om dit elektromechanische effect te versterken, is de voorzijde van de voertuigen volledig gespoten.

Ten slotte zijn de Renault Trucks E-Tech T en C voorzien van het nieuwe, gemoderniseerde Renault Trucks- logo. Geplaatst in de grille, geeft de geborstelde aluminium ruit op een glanzend zwarte achtergrond de voertuigen een moderne en verfijnde uitstraling.

Nieuwe visuele identiteit: een moderne en betrokken fabrikant

De verandering van de visuele identiteit van Renault Trucks, belichaamd door een resoluut modern monochroom logo, bevestigt de versnelling en de betrokkenheid van de fabrikant om het transport koolstofvrij te maken.

Renault Trucks is namelijk vastbesloten om de klimaatuitdaging aan te gaan door steeds schonere, veiligere en meer circulaire transportoplossingen te ontwikkelen om zijn klanten te begeleiden op hun weg naar koolstofneutraliteit.

De Renault Trucks E-Tech T en C zijn nu al te bestellen bij de dealervestigingen van Renault Trucks in Europa. Transporteurs die een elektrisch voertuig uit het zware gamma willen aanschaffen, kunnen nu al de eerste productieplaatsen reserveren. De productie van de Renault Trucks E-Tech T en C start eind 2023 in Bourg-en-Bresse, Frankrijk.

Foto's

 • Hendrik Kelholt
  Hendrik Kelholt
 • Van Dodewaard
  Van Dodewaard
 • J.Roeland
  VAN DEN BOSCH
 • J.Roeland
  OTTEN


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,946
Diesel1,753

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions