Clicky


 


Kuehne+Nagel ontvangt zijn eerste Boeing 747-8 Freighter 'Inspire' van Atlas Air

Kuehne+Nagel ontvangt zijn eerste Boeing 747-8 Freighter 'Inspire' van Atlas Air
23-11-2022 09:51 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie

SCHINDELLEGI - Kuehne+Nagel heeft zijn eerste Boeing 747-8 Freighter in gebruik genomen als onderdeel van de langetermijn charterovereenkomst met Atlas Air, Inc., een dochteronderneming van Atlas Air Worldwide Holdings, Inc. Als wereldmarktleider in luchtvracht breidt Kuehne+Nagel zijn luchtvrachtnetwerk uit door de volledige capaciteit van de laatste twee 747-8F-vliegtuigen vanaf hun levering door Boeing te charteren.

Tijdens de officiële ceremonie in het Boeing Everett Delivery Center in Everett, WA, werd de Boeing 747-8F onder de naam "Inspire" gepresenteerd. werd overgedragen aan Kuehne+Nagel. Het meest capabele vrachtvliegtuig ter wereld zal klanten van Kuehne+Nagel ondersteunen met zeer betrouwbare service, kortere transittijden en minimale risico's. Naast de Transpacific-routings zal de nieuwe service worden gekoppeld aan het Kuehne+Nagel Intra-Asia-netwerk om klanten betere connectiviteit te bieden binnen de groeiende regio Azië-Pacific.

Yngve Ruud, lid van de raad van bestuur van Kuehne+Nagel, verantwoordelijk voor Air Logistics, licht toe: "Het is een heel bijzonder moment voor ons om de Kuehne+Nagel 747-8F "Inspire" te zien opstijgen. Samen met de allerlaatste 747-8F die we "Empower" hebben genoemd, zal het vliegtuig onze klanten wereldwijd ondersteunen met betrouwbare en flexibele oplossingen, waarbij de erfenis van de meest ongelooflijke luchtvaartprogramma's in de geschiedenis wordt voortgezet. We zijn verheugd om deze dag te vieren met onze partners Atlas Air en Boeing en ik kijk ernaar uit om te zien hoe ons vliegtuig de wereld verbindt."

De Boeing 747-8F speelt een ongelooflijk belangrijke rol in de wereldwijde luchtvracht, met geavanceerde technologie die een lager brandstofverbruik, een hogere capaciteit en een unieke neusbelasting mogelijk maakt.

"Deze levering van de 747-8 onderstreept het belang van onze langdurige strategische samenwerking met Kuehne+Nagel en onze toewijding om hun voortdurende groei en expansie te ondersteunen", aldus John Dietrich, President en Chief Executive Officer van Atlas Air Worldwide. "We zijn erg blij om hun eerste speciale vliegtuig te leveren dat met trots zal vliegen in aangepaste Kuehne+Nagel-livrei. De twee 747-8F's die we voor Kuehne+Nagel zullen gebruiken, zullen meer capaciteit en veelzijdigheid toevoegen aan hun netwerk.

Met zijn geavanceerde ontwerp en motoren biedt de 747-8F een verbetering van 16 procent in brandstofverbruik en CO2-emissies per ton en een 30 procent kleinere geluidsvoetafdruk in vergelijking met de vorige generatie vliegtuigen.

"Nu Atlas Air de laatste 747's voor zijn klant Kuehne+Nagel in ontvangst neemt, zal dit iconische Boeing-vliegtuig nog tientallen jaren vracht over de hele wereld blijven vervoeren", aldus Kim Smith, Vice President en General Manager van de Boeing 747/767 Programma. "Terwijl we afscheid nemen van de 'Queen of the Skies', zijn we trots op haar erfenis als een vliegtuig dat luchtvaartinnovatie voortstuwde en later de basis legde voor onze vloot van vrachtvliegtuigen."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,267
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats