Clicky

 
Transport Online - Chauffeurs Arriva Touring op Schiphol gaan woensdag staken

Chauffeurs Arriva Touring op Schiphol gaan woensdag staken

Chauffeurs Arriva Touring op Schiphol gaan woensdag staken

UTRECHT - Touringcarchauffeurs van Arriva Touring die op Schiphol de ritten van passagiers tussen terminal en vliegtuigen verzorgen, leggen woensdag het werk neer. Ze doen dat omdat ze een betere cao Besloten Busvervoer willen. De actie sluit aan bij eerdere acties in de sector, waaronder een landelijk staking in Ede vorige maand. De chauffeurs staken woensdag tussen 11.00 en 15.00 uur.

Vakbonden en werkgevers zijn al maanden in overleg over een nieuwe cao. De chauffeurs willen onder andere een loonsverhoging van 100 euro bruto per maand en dat de lonen voortaan meestijgen met de prijzen in de winkels. Verder willen ze dat alle diensten volledig uitbetaald worden.

Lutz Kressin, bestuurder FNV Toer: "Nu zijn er diensten van 6 uur, maar de chauffeurs krijgen er maar vijf uitbetaald. Dat is echt niet meer van deze tijd.’ Verder willen de chauffeurs een werkdag van maximaal 12 uur en dat de contracturen worden aangepast bij structureel overwerken."

In de touringcarsector werken ongeveer 3000 mensen, maar door het grote personeelstekort is de werkdruk hoog. De enige oplossing volgens FNV is een eerlijke en aantrekkelijke cao.

"Dan wordt het voor nieuwe chauffeurs weer interessant om in de sector te komen werken en voor bestaande om te blijven", aldus Kressin.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  Reg: F-GKXZ (MSN 4137)
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,932
Diesel1,902

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden