Clicky

 
Transport Online - Exceptioneel transport met tram belandt naast Duitse A9, berging afgerond [+foto's]

Exceptioneel transport met tram belandt naast Duitse A9, berging afgerond

Exceptioneel transport met tram belandt naast Duitse A9, berging afgerond [+foto's]
23-11-2022 12:02 | Ongevallen | auteur Redactie

TRIPTIS - [update woe 12:02 uur] Een exceptioneel transport, geladen met een tram, is in de nacht van maandag op dinsdag van een 10 meter diepe helling langs de Duitse A9 gegleden. De chauffeur raakte hierbij gewond en is afgevoerd naar een ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde op de A9 in de richting van München ter hoogte van Triptis.

De 53-jarige vrachtwagenchauffeur verloor, door nog onbekende oorzaak, de controle over het stuur en reed dwars door de vangrail. De vrachtwagen gleed met lading en al naar beneden. Zowel de trekker als de tram kantelden.

De lading was onderweg van Helberstadt naar Mannheim. Volgens de politie bedraagt de materiële schade rond de 2,5 miljoen euro.

De berging leek in eerste instantie moeilijk te zijn vanwege de afmetingen en gewichten van de lading en de afstand tot een geschikt bergingspunt, liet de politie dinsdagavond weten.

Om de 42 meter lange tram te kunnen bergen, werd deze door een gespecialiseerd bedrijf in vijf segmenten verdeeld. Het bergingsbedrijf zal vervolgens de wagons rechtop zetten en met een kraan uit de bossages tillen, hetzelfde geldt voor de bij het ongeval betrokken vrachtwagen en zijn oplegger.

Voor transport waren vijf bijbehorende diepladers beschikbaar.

De parkeerplaats Rodaborn richting München is nodig om de berging veilig uit te voeren en werd daarom volledig afgesloten.

De berging verliep, tegen alle verwachtingen in, soepel, meldt de Duitse politie woensdagochtend. Alle maatregelen waren om 04.30 uur al afgerond.

De rechterrijstrook is momenteel nog wel afgesloten omdat vandaag de vangrail wordt gerepareerd. Volgens de huidige schattingen duurt het herstel van de vangrail tot ongeveer 17.00 uur vanmiddag.

Ook de parkeerplaats Rodaborn blijft gesloten. Er zullen nog omvangrijke werkzaamheden plaatsvinden om de berm te herstellen en de verontreinigde grond te verwijderen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,942
Diesel1,916

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden