Clicky


Oranje start met De Ligt, Noppert en Berghuis tegen Senegal

Oranje start met De Ligt, Noppert en Berghuis tegen Senegal
21-11-2022 16:29 | Sport | auteur ANP

DOHA - Het Nederlands elftal begint om 17.00 uur met Matthijs de Ligt aan het eerste groepsduel met Senegal op het WK. De centrale verdediger van Bayern München, de laatste interlands vaak wisselspeler, krijgt de voorkeur boven Jurriën Timber.

Andries Noppert en Steven Berghuis verschijnen ook aan de aftrap in het Al Thumama-stadion van Doha. De 28-jarige doelman van sc Heerenveen maakt zijn debuut voor Oranje. Berghuis krijgt de voorkeur boven de meer verdedigend ingestelde Teun Koopmeiners en Marten de Roon.

Noppert heeft volgens Van Gaal en keeperstrainer Frans Hoek de afgelopen week op de trainingen een betere indruk gemaakt dan Remko Pasveer en Justin Bijlow. Hij stond twee jaar geleden nog onder contract bij FC Dordrecht en begon het vorige seizoen als wisselspeler van Go Ahead Eagles. Vincent Janssen heeft een basisplaats, omdat Memphis Depay nog maar net is hersteld van een hamstringblessure.

Bij Senegal heeft Krépin Diatta een basisplaats. Hij vervangt de geblesseerde sterspeler Sadio Mané, die vanwege een kuitblessure niet in actie komt op dit WK.

Opstellingen

Nederland: Noppert; Dumfries, De Ligt, Van Dijk, Aké en Blind; Berghuis, Gakpo en Frenkie de Jong; Janssen en Bergwijn.

Senegal: Edouard Mendy; Sabaly, Koulibaly, Diallo en Cissé; Kouyate, Nampalys Mendy en Gueye; Dia, Diatta en Sarr.