Clicky

 Lufthansa wil 20.000 extra werknemers aannemen

Lufthansa wil 20.000 extra werknemers aannemen
21-11-2022 16:01 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP/AFP/DPA

FRANKFURT - Het Duitse luchtvaartconcern Lufthansa wil 20.000 extra werknemers in dienst nemen nu de luchtvaartindustrie sterk herstel laat zien van de coronacrisis. De extra werknemers moeten ook helpen tegen de personeelstekorten bij het bedrijf.

Lufthansa kijkt naar meer werknemers in Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en België. Het gaat bijvoorbeeld om piloten, cabinepersoneel, technici en IT-specialisten. Tijdens de pandemie werd juist nog het mes gezet in het personeelsbestand vanwege de zware verliezen. Lufthansa telde eind september 108.000 werknemers. Dat waren er eind 2019 nog 138.000. Lufthansa moest zelfs door de Duitse overheid gered worden van de ondergang.

"Om vooraan te kunnen staan in de industrie hebben we gemotiveerd en toegewijd personeel nodig voor een reeks taken en uitdagingen", aldus Lufthansa-personeelschef Michael Niggemann in een verklaring. Topman Carsten Spohr zei onlangs dat Lufthansa de pandemie achter zich heeft gelaten en dat optimistisch wordt gekeken naar de toekomst. Lufthansa is inmiddels weer winstgevend.

Het bedrijf met ook de merken Eurowings, Austrian, Swiss en Brussels Airlines heeft afgelopen zomer te maken gehad met stakingen uit onvrede over personeelstekorten en loon.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,168
Diesel2,015

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats