Clicky

 
Transport Online - Rijkswaterstaat hoopt op start aanleg deel A15 in 2023

Rijkswaterstaat hoopt op start aanleg deel A15 in 2023

Rijkswaterstaat hoopt op start aanleg deel A15 in 2023
21-11-2022 11:50 | Weer en Verkeer | auteur Redactie

ARNHEM - Rijkswaterstaat hoopt in 2023 een begin te kunnen maken met de aanleg van een ontbrekend gedeelte in de snelweg A15 in de buurt van Arnhem. Op de aanleg van dat snelweggedeelte wordt al meer dan twintig jaar gewacht. Dinsdag gaat de Raad van State verder met de behandeling van bezwaren die zich richten op de stikstofuitstoot van de snelweg. Hopelijk is er in het eerste kwartaal van 2023 een uitspraak, aldus omgevingsmanager Jacqueline te Lindert van Rijkswaterstaat.

De A15 is de belangrijkste wegverbinding van de Rotterdamse haven naar het Duitse achterland. De snelweg houdt tussen Nijmegen en Arnhem op. Verkeer moet via provinciale wegen naar de A12 rijden en dan verder naar Duitsland. Dat veroorzaakt elke dag lange files en vertragingen. Er ligt al heel lang een plan klaar om de ontbrekende 12 kilometer snelweg aan te leggen, maar er zijn steeds andere financiële en milieuproblemen opgedoken.

In januari 2021 bepaalde de Raad van State dat het ministerie van Infrastructuur beter moest uitleggen of de berekende stikstofuitstoot op omliggende natuurgebieden wel klopte. Daarop zette het ministerie een andere berekeningsmethode in. De Raad van State houdt die methode dinsdag tegen het licht. De uitspraak die de hoogste bestuursrechter daarover gaat doen is belangrijk voor de stikstofuitstoot van vrijwel alle infrastructurele projecten in Nederland, want die gebruiken allemaal die methode.

Gemeenten langs het beoogde tracé, zoals Zevenaar en Duiven, zijn teleurgesteld dat de Raad van State deze week nog geen definitieve uitspraak gaat doen. Zij zijn bezorgd over de bereikbaarheid van hun bedrijven en gemeenten, aangezien het op de A12 steeds drukker wordt. "Iedereen wil nu eindelijk duidelijkheid. Liever gisteren dan vandaag", aldus burgemeester Huub Hieltjes van Duiven.

Foto's

  • J.Roeland
    A.G.van Geffen


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,946
Diesel1,753

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions