Clicky

 
Transport Online - Veilig in het verkeer tijdens de drukte, zo doe je dat!

Veilig in het verkeer tijdens de drukte, zo doe je dat!

Veilig in het verkeer tijdens de drukte, zo doe je dat!
21-11-2022 11:33 | Weer en Verkeer | auteur Gesponsorde content

TILBURG - We hebben er allemaal baat bij: een veiliger verkeer. Helaas maken toch veel mensen zich ongerust over de verkeersveiligheid. Mensen ervaren, nu het drukker wordt op de weg, het verkeer als gevaarlijker. Dit komt onder andere door e-bikes, onoplettende mensen en agressie. Hoe zorgen we voor een veiliger verkeer tijdens de drukte?

Wat zien we nu?

Het is een vicieuze cirkel: omdat het verkeer onveiliger is, of voelt, wordt de auto vaker genomen waardoor het verkeer ook effectief onveiliger wordt. Uit een onderzoek van Interpolis is gebleken dat online vergaderen nog steeds veel voorkomt. Maar liefs twaalf procent van de ondernemers neemt achter het stuur wel eens deel aan online vergaderingen.

Niet alleen achter het stuur, maar ook op de fiets wordt er deelgenomen aan online vergaderingen. Hierdoor ontstaat er meer onoplettendheid in het verkeer. Voornamelijk autowegen, maar ook fietspaden worden dus als gevaarlijker gezien. Zoals eerder benoemd, ligt dit vooral aan (snelle) e-bikes, onoplettende mensen en toegenomen agressiviteit in het verkeer.

Automodus app

Zoals hierboven benoemd, is online vergaderen achter het stuur een trend die blijft aanhouden. Om veiliger in het verkeer te rijden tijdens de drukte, en het behouden van de aandacht in het verkeer, is het downloaden van deze app een goede oplossing. AutoModus is een app die helpt om de telefoon onderweg te negeren. De app beloont je wanneer je de telefoon niet gebruikt tijdens het autorijden.

De telefoonactiviteiten die vermeden moeten worden zijn: (handsfree) bellen, appen of andere activiteiten waarbij het scherm wordt aangeraakt. Wel is het mogelijk om je navigatie te gebruiken wanneer je in AutoModus rijdt. Zelf hoef je verder niets te doen, de app start en stopt namelijk automatisch zodra je telefoon verbinding maakt met de autoradio.

Nog een voordeel: voor elke 100 kilometer die in AutoModus gereden wordt, spaar je €0,50 voor een goed doel. Een stap in de richting naar een veiliger verkeer is dus AutoModus op Iphone downloaden.

Fietshelm dragen op de e-bike

De opkomst van de e-bike is niet over het hoofd te zien. Deze elektrische fietsen worden tegenwoordig veel gekocht en zijn daardoor niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Een reguliere e-bike biedt trapondersteuning tot maximaal 25 kilometer per uur. De gevolgen van een valpartij zullen dus vele malen ernstiger zijn dan als je fietst met een ‘normale’ stadsfiets.

Wanneer je valt met een elektrische fiets en daarbij op je hoofd landt, loop je meer risico op hoofd- en hersenletsel. Het dragen van een fietshelm helpt de gevolgen van een valpartij te beperken. Daarom is een fietshelm dragen op de e-bike een belangrijke maatregel om het verkeer veiliger te maken tijdens de drukte.

Wanneer je veilig in het verkeer wil zijn tijdens de drukte, zijn dit de belangrijkste maatregelen die je voor jezelf kan nemen. Het vergaderen achter het stuur, en daardoor de onoplettendheid, speelt samen met de e-bike een grote factor in de verkeersonveiligheid. Met de AutoModus app en het dragen van een fietshelm nemen we een stap in de goede richting wanneer het gaat over het waarborgen van de verkeersveiligheid.


Dit was een gesponsord artikel. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Bent u ook geïnteresseerd in de mogelijkheden om een gesponsord artikel te plaatsen? Neemt u vrijblijvend contact op!

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,932
Diesel1,902

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden