Clicky

 
Transport Online - BYD krijgt order voor 64 elektrische bussen van Nobina in Noorwegen

BYD krijgt order voor 64 elektrische bussen van Nobina in Noorwegen

BYD krijgt order voor 64 elektrische bussen van Nobina in Noorwegen
21-11-2022 09:55 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

ROTTERDAM - BYD, ’s werelds grootste fabrikant van new energy-voertuigen en energiebatterijen, mag een groot aantal elektrische bussen leveren aan het Noorse openbaarvervoerbedrijf Nobina. De order, geplaatst door Nobina Fleet Norge AS, betreft in totaal 64 BYD exemplaren van de eBus, die in het tweede kwartaal van 2023 in Noorwegen zullen worden afgeleverd.

Deze nieuwe bestelling betreft 40 exemplaren van de eBus met lage vloer met een lengte van 12 meter en 24 exemplaren van de BYD eBus met lage instap met een lengte van 15 meter.

Na aflevering zullen ze gaan rijden in de regio Nedre Glomma op door Nobina geëxploiteerde routes.

Zowel de 12 meter lage vloer-versie als de 15 meter versie met lage instap van de BYD eBus, bestemd voor Nobina in Noorwegen, profiteren van de ijzerfosfaat-batterijtechnologie van BYD, die is ontwikkeld om optimale veiligheid, betere prestaties en een grotere actieradius te bieden. Een ander belangrijk voordeel dat deze eBussen bieden, is de unieke 6-in-1-controller van BYD die het gehele ecosysteem van de bus integreert in één module ten behoeve van meer betrouwbaarheid en een meer operationele efficiëntie. Bovendien verhoogt het Battery Thermal Management System van BYD de betrouwbaarheid en efficiëntie in extreme klimaten. De eBus van BYD is dan ook een zeer geschikte optie voor gebruik in Noorwegen met zijn wisselende weersomstandigheden.

De BYD-bussen met lage vloer en een lengte van 12 meter bieden een indrukwekkende actieradius van maximaal 450 km per lading, terwijl de grotere BYD-bussen met lage instap en een lengte van 15 meter een actieradius van 400 km bieden, wat ze uitermate geschikt maakt voor openbaarvervoersbedrijven.

De nieuwste versie van de BYD-eBus met een lengte van 12 meter en een lage vloer

Nobina heeft momenteel meer dan 300 volledig elektrische bussen van BYD in gebruik of in bestelling, die rijden in steden in Zweden, Noorwegen en Finland. De commerciële relatie met BYD wordt steeds hechter door de overstap van Nobina op emissievrije elektrificatie. Positieve ervaringen van klanten hebben geleid tot nieuwe bestellingen van volledig geëlektrificeerde bussen van BYD. Momenteel zijn er meer dan 650 exemplaren van de BYD eBus in gebruik of in bestelling in heel Scandinavië, die samen 55 miljoen kilometer afleggen en de CO2-uitstoot met meer dan 59.000 ton verminderen.

Edison Yin, Regional Manager Nordics bij BYD: “We zijn er trots op dat we zo’n goede relatie hebben opgebouwd met Nobina in Noorwegen, wat wordt bevestigd door deze nieuwe eBus-bestelling. We verwachten nog meer emissievrije exemplaren van de BYD eBus te introduceren in Noorwegen, die schoon en emissievrij lokaal openbaar vervoer bieden. De toewijding van BYD op het vlak milieubescherming en de kernwaarden met betrekking tot duurzaamheid sluiten perfect aan op de visie van Nobina op een groenere, schonere toekomst. We zijn ervan overtuigd dat we kunnen samenwerken om elektrificatie en decarbonisatie in Scandinavië te bevorderen.”

“Onze eBus-business blijft groeien in de Scandinavische landen en de bestelling van Noorwegen is daar een mooi voorbeeld van. We zijn blij met BYD die een betrouwbare partner is gebleken”, aldus Jens Råsten, Fleetmanager bij de Nobina Group,

Foto's

  • KLM Touringcar
    KLM Touringcar
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,932
Diesel1,902

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden