Clicky

 
Transport Online - Oud-Jakhals: ik was doodsbang voor DWDD-eindredacteur

Oud-Jakhals: ik was doodsbang voor DWDD-eindredacteur

Oud-Jakhals: ik was doodsbang voor DWDD-eindredacteur
20-11-2022 19:53 | Showbizz | auteur ANP

AMSTERDAM - Matthijs Kleyn, een van de voormalig Jakhalzen van De Wereld Draait Door (DWDD), heeft naar eigen zeggen ook vervelende ervaringen gehad met eind- en hoofdredacteur Dieuwke Wynia. Dat zegt hij tegen RTL Boulevard naar aanleiding van het vrijdagavond verschenen Volkskrantartikel waarin tientallen oud-medewerkers spreken over "grensoverschrijdend gedrag" van presentator Matthijs van Nieuwkerk en Wynia.

Het verhaal doet Kleyn veel, vertelt hij. "De ervaringen die ik bij het programma heb opgedaan, zijn al tien jaar oud. Ik heb ze onbewust een plek gegeven toen ik na mijn tijd als Jakhals ben verdergegaan met andere dingen. Het lezen van het artikel wierp me gister terug in de tijd. Ik voelde de sfeer weer, de spanningen, de angst om iets verkeerd te zeggen of iets te maken wat voor woede zou zorgen."

Hij is naar eigen zeggen onder meer "krijsend" door haar uitgescholden in het bijzijn van anderen. Hij was "doodsbang" voor haar. "Hoe groter de angst werd, hoe meer een complimentje betekende. Soms appte ze me al tijdens de uitzending dat mijn filmpje fantastisch was. Ze plaatste je dan op een voetstuk, maar de volgende ochtend trapte ze je ervan af. Dan moest ik op kantoor komen en dan schreeuwde ze tegen me. Dan moest ik uitleggen hoe ik het in mijn hoofd haalde om zoiets aan te leveren."

Wynia erkende in het Volkskrantartikel dat ze "in het heetst van de strijd" soms "grote woorden" heeft gebruikt. Ook zei ze "klem" te hebben gezeten tussen Van Nieuwkerk en de redactie. De presentator had volgens haar "extreme woedeaanvallen", maar bekommerde zich niet om de redactie en liet Wynia op moeilijke momenten alles alleen opknappen, stelt zij. "Ik moest voortdurend schipperen tussen de wensen van de redactie en de eisen van Matthijs."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,946
Diesel1,753

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions