Clicky

 
Transport Online - Klimaatminister Jetten teleurgesteld over uitkomst klimaattop

Klimaatminister Jetten teleurgesteld over uitkomst klimaattop

Klimaatminister Jetten teleurgesteld over uitkomst klimaattop
20-11-2022 10:19 | Klimaat | auteur ANP

SHARM-EL-SHEIKH - Klimaatminister Rob Jetten is teleurgesteld over de resultaten die geboekt zijn tijdens de klimaattop in Sharm-el-Sheik, zo liet hij zondagochtend weten. "In een jaar met veel extreme weersomstandigheden en alarmerende klimaatrapporten zijn we er niet in geslaagd om grote voortgang te boeken op het terugdringen van CO2 door álle landen die veel uitstoten. Dat is buitengewoon teleurstellend."

Tegelijkertijd zegt de minister dat er een doorbraak bereikt is op het thema klimaatschade. "Dat is enorm belangrijk voor kwetsbare landen die daar nu al mee te maken hebben, vaak zonder zelf veel bij te dragen aan klimaatverandering. Deze stap helpt het vertrouwen tussen het mondiale noorden en zuiden te herstellen. En maakt het hopelijk mogelijk om komend jaar nieuwe doorbraken te bereiken voor een echte versnelling in onze klimaataanpak."

Op de VN-klimaattop in Sharm-el-Sheikh hebben bijna tweehonderd landen ingestemd met het oprichten van een klimaatschadefonds. Dit is bedoeld voor het vergoeden van schade in ontwikkelingslanden die het gevolg is van klimaatverandering. Verder zijn op de klimaattop bijna dezelfde afspraken gemaakt als tijdens de top vorig jaar in Glasgow, waardoor diverse partijen het een teleurstellende afloop noemen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,968
Diesel1,869

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden